ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κανένα πρόβλημα στην παραλαβή των self test και στο Αγρίνιο – Όλα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια

Αργά κυλούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών στην Αιτωλοακαρνανία

Οι μαθητές των Λυκείων επιστρέφουν στις τάξεις τους από τη Δευτέρα με δύο υποχρεωτικά self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, κάθε εβδομάδα.

Στη χώρα είχαν διατεθεί έως και το Σάββατο περισσότερα από 315.000 self test από 10.055 φαρμακεία σε μαθητές και καθηγητές.

Στην περιοχή του Αγρινίου ειδικότερα έως και το βράδυ της Παρασκευής οι περισσότεροι δικαιούχοι είχαν προμηθευτεί τα απαραίτητα self test.

Η πλατφόρμα, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς λειτούργησε αρκετά καλά και υπήρχε η σχετική επάρκεια ενώ τα φαρμακεία για όσο διαρκεί η συγκεκριμένη φάση, ανεφοδιάζονται αυτόματα όταν φτάσουν στα 25 self test, με ακόμη 50. Θυμίζουμε, πως αρχικά είχαν παραλάβει 75 self test.

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μαζί με το κιτ του self-test, ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Παράλληλα, ένα από τα προβλήματα που απασχολούσαν ήταν το ζήτημα της προμήθειας των τεστ του λοιπού προσωπικού των εκπαιδευτικών μονάδων.

Σήμερα, μάλιστα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε επέκταση του μέτρου των self test και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας και στο διοικητικό προσωπικό των σχολείων

Ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς έχει να κάνει με τους καθηγητές που κάνουν παράλληλα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια.

Αργά κυλούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών

Όπως έχει γίνει γνωστό οι εκπαιδευτικοί εμβολιάζονται από τα εμβόλια που «περισσεύουν» από την γενική σειρά εμβολιασμών λόγω μη προσέλευσης των δικαιούχων, όπως συνέβη αρχικά και με τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τα στοιχεία τις πρώτες τέσσερις ημέρες που πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί, συνολικά 37 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 605 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον προχώρησαν σε εμβολιασμό.

Οι εμβολιασμοί έγιναν οι περισσότεροι στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου αλλά και κάποιοι στη Βόνιτσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ.

Παρόλα αυτά καθημερινά οι εμβολιασμοί που γίνονται είναι ελάχιστοι καθώς καλούν 10 με 20 άτομα να εμβολιαστούν αλλά όχι πάντα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Όποιος εκπαιδευτικός ειδοποιήθηκε και αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να εμβολιαστεί την ημέρα που ειδοποιείται, αφού την επόμενη ημέρα οι ειδοποιήσεις ξεκινούν πάλι από την αρχή της λίστας.

Σε πανελλαδικό επίπεδο 9 στους 20 εκπαιδευτικούς, ποσοστό 45%, δήλωσαν πρόθυμοι να εμβολιαστούν και έκαναν την σχετική αίτηση. Στην Αιτωλοακαρνανία ποσοστό προσεγγίζει τα επίπεδα του πανελλαδικού εν συνυπολογίσει κανείς ότι αρκετοί εμβολιάστηκαν και με τη γενική σειρά.

Υπενθυμίζεται πως γνωστή σήμερα έγινε και η εγκύκλιος για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button