Γεγονότα

Κανένα πρόβλημα με το Δημοτικό Αστακού-από Παρασκευή μαθήματα

koi-dimotiko-sxoleio-astakosΚανονικά θα λειτουργεί από αύριο τελικά το Δημοτικό Σχολείο του Αστακού, μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από την εμφάνιση ρωγμών, όπως υποστηρίχτηκε την Δευτέρα από την Διεύθυνση του σχολείου, μια μέρα μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός της Περιφέρειας που έλεγξε το κτίριο δεν διαπίστωσε κάτι ανησυχητικό και κάποιες ρωγμές που είδε οφείλονται  στην παλαιότατα του κτιρίου και όχι στον σεισμό.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων κλιμάκια του οποίου βρίσκονται τώρα στην Κεφαλονιά και μετά από επαφή με τον δήμο, μηχανικοί του Οργανισμού θα βρεθούν σύντομα και στον δήμο Ξηρομέρου για προληπτικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων της περιοχής.

ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το κτίριο του Σχολείου μας δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα στατικότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό απεφάνθη η ειδική υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εξέτασε το κτίριο και προέβη στην ανάλογη γνωμοδότηση. Έτσι, η περιπέτεια για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς τελείωσε αισίως.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Μετά τον σεισμό της Κυριακής 26/01/2014, διαπιστώθηκαν ρωγμές σε κάποια σημεία του κεντρικού κτιρίου του Σχολείου μας. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου. Αμφότερες κινήθηκαν άμεσα: η μεν Διεύθυνση ζήτησε το προληπτικό κλείσιμο του σχολείου μέχρι να διαπιστωθεί η φύση των ρωγμών, η δε μηχανικός του Δήμου μετέβη στο σημείο, διεξήγε αυτοψία και απεφάνθη ότι οι ζημιές είναι επιφανειακές, κινώντας παράλληλα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να επισκεφθεί το σχολείο ειδικός εμπειρογνώμονας.
Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 28/01/2014, μετέβη στο σχολείο μας ειδικός μηχανικός της Περιφέρειας, και εξέτασε λεπτομερώς κάθε σημείο για το οποίο αναφέρθηκαν ρωγμές, παρουσία της μηχανικού του Δήμου, του αρμοδίου αντιδημάρχου και της διεύθυνσης του Σχολείου. Την επομένη, 29/01/2014, απεστάλη τόσο στο Σχολείο, όσο και στον Δήμο, η Έκθεσή του εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με την οποία το διδακτήριο είναι απολύτως κατάλληλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως από τους μαθητές. Την ίδια ημέρα, η μηχανικός Δήμου μετέβη ξανά στο σχολείο προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης  των ρωγμών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, μολονότι οι ρωγμές έδειχναν να μην εμπνέουν ανησυχία, όφειλε να κινητοποιήσει αμέσως τις απατούμενες διαδικασίες: η παλαιότητα του κτιρίου αλλά κυρίως το γεγονός ότι την Δευτέρα το πρωί -οπότε και διαπιστώθηκαν οι ζημιές- δεν είχε περάσει ούτε καν το πρώτο εικοσιτετράωρο από την έναρξη της σεισμικής ακολουθίας, μας οδήγησε στο να ζητήσουμε την αναστολή των μαθημάτων (ερχόμενοι σε συνεννόηση και με τον ΣΓΚ), έτσι ώστε οι μαθητές να είναι ασφαλείς. Κατά το διήμερο αυτό, το εκπαιδευτικό προσωπικό προσήλθε κανονικά στο σχολείο, ενώ η μηχανικός του Δήμου βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τη διεύθυνση.
Αύριο, Πέμπτη 30  Ιανουαρίου, αργία των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο κανονικά και στις 08:30 το Σχολείο μας θα μεταβεί στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσει τη λειτουργία.
Από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τα μαθήματα θα διεξάγονται πλέον κανονικά.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button