ΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

«Κανένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο» ξεκαθαρίζουν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για τους λόγους της κατάληψης που σημειώθηκε προ ημερών

«Διαψεύδουμε οποιεσδήποτε φήμες για  περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του σχολείου διότι είναι ανυπόστατες και δεν είχαν ως αφετηρία εμάς».

Τα ανωτέρω υποστηρίζουν σε ενημέρωση που απέστειλαν προς τον τοπικό τύπο οι μαθητικές κοινότητες δια των προέδρων του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, επιθυμώντας να αποσαφηνίσουν το πλαίσιο κάτω από το οποίο προχώρησαν σε κατάληψη προ ημερών, τη στιγμή που διακινήθηκε φημολογία για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.


Η ενημέρωση αναλυτικά αναφέρει:

«Λόγω φημών που έχουν διαδοθεί στο σχολείο μας (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου),σ την πόλη μας και δυστυχώς σε πολλές περιοχές  της  επικράτειας  θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω. Διαψεύδουμε οποιεσδήποτε φήμες για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης  στον χώρο του σχολείου διότι είναι ανυπόστατες και δεν είχαν ως αφετηρία εμάς.

Ακόμη παρεξηγήσεις έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τον λόγο της κατάληψης που συνέβη την Τρίτη 05/10/2021 και  για αυτό θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής. Αφορμή της κατάληψης με θέμα ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και τον σεξισμό αποτέλεσε η επικαιρότητα και  χρόνια αυτή  παθογένεια  που δυστυχώς ακούμε συνεχώς  γεγονότα να συμβαίνουν.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόταν σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός αλλά στο γενικό φλέγον θέμα του σεξισμού και της σεξουαλικής  παρενόχλησης. Τέλος  να ενημερώσουμε πως οι καθηγητές  και ο διευθυντής στηρίζουν το αίτημα μας για ενημέρωση του σχολείου σχετικά με το φαινόμενο αυτό και έχουν γίνει ήδη οι απαιτούμενες ενέργειες».

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button