Γεγονότα

Κανδήλα: Κόβουν πουρνάρια και ελιές για καυσόξυλα-συνελήφθησαν δυο από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας

koi-kandyla-ylotomia (640 x 480)Η κατάσταση στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (Γκοζίλη) στην Κανδήλα έχει φτάσει σε μη ελεγχόμενο σημείο, με τους παράνομους υλοτόμους να μη δίνουν λόγο σε κανέναν και να κάνουν επιδρομές με… αλυσοπρίονα, να κόβουν πουρνάρια και ελιές και να τα πουλάνε για καυσόξυλα.
     Οι  φωτογραφίες είναι από την Κανδήλα και φαίνεται η λεηλασία του δάσους με φρεσκοκομμένους κορμούς και το δάσος να έχει απογυμνωθεί εντελώς.
     Σύμφωνα με πληροφορίες από το δασαρχείο Αμφιλοχίας έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και επί τόπου στο σημείο αυτό, για αποφυγή της κοπής δέντρων και μάλιστα πρόσφατο περιστατικό είναι η σύλληψη δυο ατόμων που κατελήφθησαν να κόβουν ξύλα, σε αυτή τη δασική περιοχή στην Κανδήλα και έτσι σταμάτησε τη δράση τους.

   ” Η Πολιτεία οφείλει να λάβει επειγόντως μέτρα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η ανεξέλεγκτη λαθροϋλοτομία, και ιδίως αυτή που καταλήγει σε παράνομο εμπόριο. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου και τα δασαρχεία να ισχυροποιήσουν τις δράσεις και τις περιπολίες τους.”, αναφερει το Ξηρόμεροnews

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr , έγινε συντονισμένη επιχείρηση του Δασαρχείου Αμφιλοχίας με επικεφαλής τον Δασάρχη και Δασοφύλακες του, που συνέλαβαν παράνομους υλοτόμους που δρούσαν στην περιοχή Κανδήλα του δήμου Ξηρομέρου και κατάσχεσαν 12 χωρικά κυβικά μέτρα άγριου είδους που θα διοχέτευαν στο παράνομο εμπόριο.

 Οι παράνομοι υλοτόμοι θα διωχθούν ποινικά σύμφωνα με τις  ισχύουσες δασικές διατάξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button