Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

«Καμπανάκι» Μοσιαλου για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα

«Τι έχει αλλάξει με την παραλλαγή Δέλτα;»

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτηση αναφέρεται στην επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι τα δεδομένα ως τώρα δείχνουν πως έχουμε μια δραματική αύξηση των νοσηλειών για τους άνω των 60 ετών που θα κολλήσουν.


Παράλληλα, συμπληρώνει πως η πιθανότητα να νοσηλευτεί πλέον κάποιος άνω των 60 ετών που θα κολλήσει την παραλλαγή δέλτα ξεπερνά το 20%.

Η ανάρτηση Μόσιαλου:

«Σύμφωνα με συγκριτικές μελέτες των παραλλαγών του κορωνοϊού, γνωρίζουμε πως οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι άνω των 60 ετών, που είχαν μολυνθεί με το αρχικό στέλεχος στην Κίνα, είχαν τουλάχιστον 7% πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά ώστε να χρειαστεί να νοσηλευθούν.

Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε τουλάχιστον 10% για το ίδιο ηλικιακό γκρουπ που μολύνθηκε με την παραλλαγή Αλφα του ιού (την βρετανική παραλλαγή όπως την αποκαλούσαμε).

Στην περίπτωση της παραλλαγής Δέλτα, τα δεδομένα ως τώρα δείχνουν πως έχουμε μια δραματική αύξηση των νοσηλειών για τους άνω των 60 ετών που θα κολλήσουν.

Η πιθανότητα να νοσηλευτεί πλέον κάποιος άνω των 60 ετών που θα κολλήσει την παραλλαγή δέλτα ξεπερνά το 20%.

Είναι σαφές πως τα ποσοστά αυτά εξαρτώνται και από το ιατρικό ιστορικό του καθενός και τα επίπεδα εμβολιασμού σε κάθε χώρα. Η Δέλτα παραλλαγή του ιού όμως εχει αλλάξει τις ισορροπίες».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button