ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Στ. Καμμένος: “Δήμαρχος και αντιπολίτευση να συζητήσουν το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων”

"Να ανακληθούν οι κλήσεις σε απολογία"

Με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Αγρινίου συναντήθηκε χθες ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Σταύρος Καμμένος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου και ειδικότερα το ζήτημα που έχει προκύψει με τις απλήρωτες πραγματοποιηθείσες υπερωρίες , τις εξαιρέσιμες , αργίες και ρεπό των εργαζομένων κατά τους τελευταίους 9 μήνες .

Συζητήθηκε επίσης διεξοδικά και το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε και υφίσταται με την κλήση σε απολογία δεκαπέντε περίπου εργαζομένων με την αιτιολογία ότι δεν συνέχισαν να εργάζονται στις παραπάνω ώρες , με δεδομένο ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους για την παρασχεθείσα μέχρι τώρα ανάλογη εργασία τους.
Ο Σταύρος Καμμένος επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ξεκάθαρη θέση της παράταξης για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου, θέση για την οποία η παράταξή μας είχε δεσμευτεί προεκλογικά και συντάχθηκε σε πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Ο Σταύρος Καμμένος πρότεινε στους εκπροσώπους των εργαζομένων και έγινε δεκτό από αυτούς να ζητήσει από τον κο Δήμαρχο αρχικά να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων σε σύσκεψη όπου θα συζητηθεί το ζήτημα και θα αναζητηθεί τρόπος επίλυσής του προκειμένου αφενός μεν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν και αφετέρου να ανακληθούν οι κλήσεις προς απολογία .

Επίσης κατά την σύσκεψη αυτή να αποφασιστεί και ο τρόπος που θα πραγματοποιείται η εργασία αυτή στο μέλλον αλλά και οι προϋποθέσεις για να μπορεί να καταβάλλεται εγκαίρως η αμοιβή των εργαζομένων και να μην ανακυκλώνεται το πρόβλημα. Η σύσκεψη αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17-1-2020 ούτως ώστε η απόφαση που θα ληφθεί να συζητηθεί και να επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη ήδη προσδιορισμένη συνεδρίασή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button