ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παράπονα για την ανταπόκριση της Πυροσβεστικής στη φωτιά στο Μπούζι Αγρινίου (φωτο)

Έντονα παράπονα εκφράζει μέσω του agriniopress.gr ο ιδιοκτήτης της αγροτικής έκτασης που κάηκε την Κυριακή το μεσημέρι μετά την εκδήλωση φωτιάς, στην περιοχή Μπούζι Αγρινίου.

Τα παράπονα του παθόντα, αλλά και άλλων κατοίκων και ιδιοκτητών στην περιοχή, σχετίζονται με την ανταπόκριση της Π.Υ. Αγρινίου και το γεγονός ότι τα οχήματα της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον ίδιο, άρχισαν να έρθουν στο σημείο, με αποτέλεσμα η φωτιά να κάνει κάρβουνο την έκταση, στην οποία είχε παραχθεί χορτάρι που προορίζονταν για ζωοτροφή.

Όπως υποστηρίζει ο παθών, μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά, στις 12:59 έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική και ενημέρωσε σχετικά. Του απάντησαν πως γνωρίζουν την περιοχή και πως θα έστελναν όχημα. Το όχημα όμως καθυστερούσε. Έτσι, συνέχισε να παίρνει τηλέφωνο, ενώ η φωτιά είχε εξαπλωθεί και κατέκαιε τα πάντα. Όχι μόνον την δικη του εκμετάλλευση αλλά και διπλανή με τριφύλλια, ενώ άμεσος ήταν ο κίνδυνος και για άλλες περιουσίες, όπως φωτοβολταϊκά κλπ.

“Τελικά, μετά από αρκετά λεπτά, γύρω στις 13:35 ήρθε ένα όχημα, που απ’οτι μας είπαν γιατί υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι εκεί, ήταν το δεύτερο που έστειλε η υπηρεσία και έκπληκτοι οι πυροσβέστες ρώτησαν που βρίσκονταν το πρώτο!” λέει ένας εκ των παθόντων, μιλώντας στο agriniopress.gr.

Όπως συμπληρώνει οι πυροσβέστες, τελικά έσβησαν τα αποκαΐδια, αφού η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. “Εάν το πρώτο όχημα έρχονταν στην ώρα του, κάτι θα είχαν προλάβει. Αυτό που ρωτάμε καλόπιστα είναι να μάθουμε γιατί υπήρχε αυτή η καθυστέρηση με την έλευση του πρώτου οχήματος. Δεν κατάλαβαν καλά οι πυροσβέστες και πήγαν αλλού; Εγώ τους εξήγησα πως θα έβρισκαν το χωράφι, ήταν πολύ απλό. Μου απάντησαν ορθά – κοφτά ότι γνωρίζουν την περιοχή. Έκανε λάθος ο οδηγός, ήταν άπειρος, ή φταίει το κέντρο της Πυροσβεστικής; Που πήγε τελικά το πρώτο όχημα;” ρωτά συγκεκριμένα ο παθών.

Όπως αναφερει επίσης τόσο ο ίδιος, αλλά και άλλοι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, η περιοχή απέχει μόλις επτά χιλιόμετρα από το κέντρο του Αγρινίου και δεν νοείται να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως όντως η καθυστέρηση υπήρχε εξαιτίας απρόβλεπτου παράγοντα και συγκεκριμένα βλάβης που παρουσίασε το πρώτο όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close