ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καλύβια: Πραγματοποιήθηκαν τεστ για covid-19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Σε κατοίκους και αλλοδαπούς εργάτες γης

Κλιμάκιο της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και του ΕΟΔΥ, από τις 10.30 σήμερα Πέμπτη πρωί, διενήργησε στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων δωρεάν τεστ ιχνηλάτησης για covid-19, κυρίως για αλλοδαπούς εργάτες, αλλά και για όσους κατοίκους είχαν έρθει σε επαφή με τον αλλοδαπό εργάτη ο οποίος πριν λίγες μέρες διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό και παραμένει σε κατ΄οίκον απομόνωση 14 ημερών.

Περίπου 40 τεστ ελήφθησαν μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι από το υγειονομικό κλιμάκιο τα οποία και θα σταλούν άμεσα για εξέταση και διερεύνηση διότι σύμφωνα με πληροφορίες οι κοινωνικές επαφές του αλλοδαπού που εργάστηκε αυτό το λίγο διάστημα στην συγκομιδή πορτοκαλιών και ακτινιδίων, τόσο στα Καλύβια όσο και γύρω χωριά, ήταν πολλές.

Σήμερα επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου τόνισε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται στην περιοχή κυρίως αλλοδαποί εργάτες γης για να εργαστούν σε κτήματα για την συγκομιδή πορτοκαλιών.

Ο κ. Αναστασίου ανέφερε ότι πήρε την πρωτοβουλία ο ίδιος να ενημερώσει τις τοπικές υγειονομικές αρχές, ώστε να διενεργηθούν τεστ σε άτομα τα οποία δεν διαμένουν μόνιμα στο χωριό και αυτοί οι έλεγχοι και τα τεστ για covid-19 ήδη έγιναν την Παρασκευή 23/10 και σήμερα Πέμπτη 29/10. Σκοπός είναι να γίνει ιχνηλάτηση για πιθανά κρούσματα και να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Ο κ. Αναστασίου, προσέθεσε επίσης ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί του και Πρόεδροι από όμορες Κοινότητες, ώστε να ενημερωθούν για το θέμα αλλά και πως θα προγραμματίσουν να γίνουν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, αντίστοιχα τεστ στα χωριά τους. Παράλληλα, ενημερώνει συνεχώς αλλοδαπούς εργάτες, κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων να τηρούν τα ατομικά και γενικά μέτρα προστασίας.

Τέλος τα αποτελέσματα των τεστ για covid-19 αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διήμερο από τον αρμόδιες αρχές.

Πηγή: kalyvia.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button