Ροή Ειδήσεων

Kαλύβια: Μεγάλη προσέλευση στη συνάντηση γυναικών

synantishi-gynaikes-kalΜε μεγάλη συμμετοχή, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, η πρώτη συγκέντρωση για τη δημιουργία Συλλόγου Γυναικών στα Καλύβια.

Κατόπιν πρωτοβουλίας ομάδας γυναικών και του Προέδρου της Τ.Κ. Γρ. Τσελεπή, περισσότερες από 50 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό κάλεσμα, για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να δημιουργηθεί στο προσεχές μέλλον μια πολιτιστική κίνηση γυναικών που θα συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάδειξη του τόπου.

Στην αρχή της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, η κ. Σοφία Χαμπαίου- Φούκα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και την χρησιμότητα δημιουργίας ενός συλλόγου με πολιτιστικό προσανατολισμό και κατόπιν διάβασε ένα μικρό κείμενο για την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως ανέφερε, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για τα δικαιώματά τους εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών…

Στη χθεσινή συνάντηση εκφράστηκαν πολλές απόψεις και ακούστηκαν προτάσεις για τοπικά και πολιτιστικά θέματα, οι οποίες θα βοηθήσουν και θα χρησιμεύσουν, ώστε να υλοποιηθεί σύντομα ο στόχος της δημιουργίας ενός συλλόγου.

Στο τέλος αποφασίστηκε μια πενταμελής επιτροπή γυναικών να αναλάβει να εξετάσει προτάσεις που θα συζητηθούν σε επόμενη συγκέντρωση και θα συμβάλλουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση καταστατικού και νομικής αναγνώρισης Συλλόγου Γυναικών με πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Παράλληλα προτάθηκε να υπάρξουν επαφές με αντίστοιχους συλλόγους γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από την εως τώρα λειτουργία τους.

Σύντομα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των γυναικών του χωριού,  ώστε να προγραμματισθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button