Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καλύβια: Καθαριότητες στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Πατριωτών

Ετοιμασίες και εργασίες κοπής χόρτων πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο χώρο του Μνημείου Εκτελεσθέντων στα Καλύβια, από συνεργείο του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου, εν όψει της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή.

Εκτός από το κόψιμο αγριόχορτων και κλαδέματα θάμνων, θα ακολουθήσει καθαριότητα με νερό από πιεστικό μηχάνημα στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο, ενώ την Παρασκευή θα τοποθετηθεί η σκεπαστή εξέδρα για τους επίσημους που θα παραστούν στην τελετή του μνημοσύνου.


Εν τω μεταξύ, στην αριστερή πλευρά του πρώτου πλατύσκαλου του μνημείου έχει σημειωθεί μεγάλη καθίζηση και θα χρειασθεί το επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αγρινίου να εξετάσει τα αίτια που την προκάλεσαν και πώς μπορεί να επισκευαστεί.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η γενικότερη συντήρηση του μνημείου είναι αναγκαία μετά από 32 χρόνια όταν και κατασκευάσθηκε, αφού τα μάρμαρα σε διάφορα σημεία είναι σπασμένα, τα μωσαϊκά στα πλατύσκαλα έχουν διαβρωθεί, η παροχή ρεύματος έχει διακοπεί, ενώ οι πρίζες και οι στύλοι φωτισμού είναι διαλυμένα, με αποτέλεσμα τη νύχτα να μην υπάρχει φωτισμός στον χώρο.

kalyvia.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button