Γεγονότα

Καλύβια: Γεμάτος αγριόχορτα ο χώρος του μνημείου εκτελεσθέντων πατριωτών

koi-mnimeio-kalyvia-xorta1Εγκατάλειψη είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την εικόνα που αντικρίζει κανείς επισκεπτόμενος το μνημείο για τους 59 εκτελεσθέντες πατριώτες που βρίσκεται λίγο έξω από τα Καλύβια.

Έχουμε ασχοληθεί ξανά με αυτό το θέμα αφού, ένας σημαντικός για τη νεώτερη ιστορία μας τόπος θυσίας και ιστορικής μνήμης, απαξιώνεται και αφήνεται στην «τύχη του», με  τα χορτάρια και την βλάστηση να το «κρύβουν» από την κοινή θέα.

http://kalyvia.gr/images/stories/axeloos/mnimeio_2.jpgΠριν λίγους μήνες προτείναμε από την σελίδα μας, ο Δήμος Αγρινίου και ειδικά ο Τομέας Πρασίνου να αναλάβει συστηματικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον καθαρισμό του μνημείου και της διερχόμενης σιδηροδρομικής γραμμής από τα αγριόχορτα και τα σκουπίδια, προκειμένου ο χώρος όπου βρίσκονται τα οστά Ελλήνων αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, να είναι ευπρεπισμένος.

Κατά την γνώμη μας, για να υπάρχει ο αναγκαίος σεβασμός προς την ιστορία και τον πολιτισμό μας επιβάλλεται να γίνουν τα ελάχιστα και τα αυτονόητα έτσι ώστε να διατηρείται μια αξιοπρεπής εικόνα για το συγκεκριμένο μνημείο.

http://kalyvia.gr/images/stories/axeloos/mnimeio_3.jpgΝα αναφέρουμε τέλος ότι, πριν λίγες μέρες με πρωτοβουλία του Χρήστου Μαλεσιάδα καθαρίσθηκαν εν μέρει, με το ειδικό χορτοκοπτικό ελκυστήρα του ΤΟΕΒ, χορτάρια και βάτα που κάλυπταν την μπροστινή πλευρά του μνημείου.

kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button