Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καλύβια: Αναγκαίες βελτιώσεις στη νότια περιμετρική (φωτο)

Με την βλάστηση και τα χορτάρια να εμποδίζουν σε πολλά σημεία την ορατότητα για τα διερχόμενα οχήματα και με ελλιπή φωτισμό τις νυχτερινές ώρες, η ανατολική περιμετρική οδός του χωριού των Καλυβίων χρειάζεται συντήρηση και αναβάθμιση.

Οι περιμετρικές οδοί που παρακάμπτουν οικισμούς, με τα σημερινά δεδομένα εξυπηρετούν τους οδηγούς, δίνουν λύσεις για το κυκλοφοριακό και αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Η συγκεκριμένη περιμετρική οδός μήκους 800 μέτρων, η οποία ξεκινά από το ύψος του σχολείου και κατευθύνεται νότια, διευκολύνει τους οδηγούς να κατευθυνθούν λίγο συντομότερα προς Αγγελόκαστρο, παρακάμπτοντας τα Καλύβια, ταυτόχρονα όμως απαιτείται προσοχή, αφού έχει στροφές με ¨δύσκολες¨ κλίσεις, δεν διαθέτει διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, στύλους φωτισμού και το οδόστρωμα έχει “σαμαράκια” με μικρές καθιζήσεις.

Έτσι η εικόνα είναι δυσάρεστη για όποιον περνά από εκεί, αφού σκουπίδια, κλαδιά δέντρων, καλαμιές και χορτάρια ¨κλείνουν¨ τον δρόμο αριστερά και δεξιά, περιορίζοντας την ορατότητα και την ασφαλή οδήγηση για φορτηγά, νταλίκες, λεωφορεία, Ι.Χ. οχήματα, τα οποία περνούν καθημερινά από εκεί…

Μήπως θα πρέπει να γίνουν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις και καθαριότητες, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της συγκεκριμένης οδού και να εξυπηρετήσει καλύτερα τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής;

Πηγή: kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button