Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καλούν για συμμετοχή στη διαβούλευση για τα αιολικά στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος Ναυπακτίας

Δημοσιεύθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον αιολικό σταθμό που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στη θέση «Ξεροβούνι» στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος Ναυπακτίας, η οποία τίθεται προς δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10-5-2021.

Το συγκεκριμένο βουνό βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας (πάνω από τα χωριά: Σίμος, Λουτρά Στάχτης, Πλατανιάς, Κάμπος, Στύλια, Συκιά, Παλαιόπυργος, Ανθόφυτο, Γολέμι, Γάβρος) είναι χαρακτηρισμένο ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) και ανήκει στην περιοχή εξάπλωσης του προστατευόμενου όρνιου Gyps fulvus.

Η ενδιαφερόμενη εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΕ» σχεδιάζει να τοποθετήσει τέσσερις (4) ανεμογεννήτριες ύψος πυλώνα εκατό (100) μέτρων και πτερύγια ακτίνας ογδόντα πέντε (85) μετρων.

Καλείται , από την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας, κάθε ενδιαφερόμενος από όλη την επικράτεια, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ναυπακτίας, τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, οι κάτοικοι και οι σύλλογοι των περιοχής να λάβουν γνώση της παρακάτω ΜΠΕ (η οποία σε αρκετά σημεία αποτελεί αντιγραφή κάποιας άλλης μελέτης!) και να εκφράσουν την γνώμη τους, καταθέτοντας το ειδικό έντυπο Δ11.

Στη συνέχεια παρατίθενται οδηγίες για την συμμετοχή του κοινού στην δημόσια διαβούλευση:
Οι απόψεις/ενστάσεις  για την εν λόγω ΜΠΕ, κατατίθενται μέσω του ειδικού εντύπου “Δ11”, το οποίο πρέπει να αποσταλεί με τη μορφή αρχείου “pdf”:

α) στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3240, κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής στο ΗΠΜ με χρήση των κωδικών TaxisNet.

β) στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: periv.energy@pde.gov.gr. Θέμα email: Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του έργου με τίτλο “ΑΣΠΗΕ στη θέση ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ (ΠΕΤ: 2102470826)”. Επιπλέον ζητάμε να πρωτοκολληθεί η συμμετοχή μας στην διαβούλευση και να μας σταλεί αριθμός πρωτοκόλλου.

Οδηγίες για την εγγραφή σας στο ΗΠΜ: 1: https://drive.google.com/file/d/1vKthkhIdJSzjujmHzYRchx-vQkonOCWS/view?fbclid=IwAR0NVqgBwTDWdxLKsWQmIaoAvt0UmX-vMzzCyZjaDqZAzSkrtCYKeklpb3g και 2: https://drive.google.com/file/d/1mAxn91Sfr1mrUYCxZ-p3puJNo_KNaNuS/view?usp=sharing

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πρότυπο έντυπο Δ11, που περιέχει ήδη διατυπωμένες ενστάσεις (άρα συμπληρώνετε μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία και ύστερα το καταθέτετε στο ΗΠΜ): https://drive.google.com/file/d/1nZhCOhYP_bAapOtD_xZU4B2kEAD-ir_p/view?fbclid=IwAR1wnDCr5W6UUX0XOMdOPv-J3S5aD1Zq_QnkD9ZHhFlUOYQOCYTk4BiAUBg

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να γράψετε στο Δ11 και τις δικές σας παρατηρήσεις/ενστάσεις/σχόλια για την εν λόγω ΜΠΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button