Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στη Γλυπτοθήκη Καπράλου και στην έκθεση του Αγιογράφου Γ. Κόρδη στο Αγρίνιο

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο  Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στη Γλυπτοθήκη Καπράλου και στην έκθεση του Αγιογράφου Γ. Κόρδη στο Αγρίνιο.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κα Σύρρου  Πηνελόπη και Ντούμα Νικόλαο περιηγήθηκαν στους χώρους των εκθέσεων και  ήρθαν σε επαφή με τα τοπικά εικαστικά δρώμενα. Σημειωτέον ότι ο  Αγρινιώτης Χρήστος Καπράλος κατατάσσεται στους κορυφαίους Έλληνες  γλύπτες ενώ η έκθεση του αγιογράφου Γεώργιου Κόρδη στη Δημοτική  πινακοθήκη Αγρινίου έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές και  ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το τοπικό κοινό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αιτωλοακαρνανίας  με έδρα την Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέπτεται εκθέσεις εικαστικών ή  πραγματοποιεί δράσεις στο Αγρίνιο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην  έκθεση γλυπτικής του Ν. Τύμπα και το πετυχημένο σεμινάριο παραγωγής  ταινιών μικρού μήκους στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Ο τύπος του  συγκεκριμένου σχολείου μπορεί να δεχτεί μαθητές από όλο τον Νομό και  να δικαιολογήσει δωρεάν μεταφορές. Ήδη το 1/3 των μαθητών που φοιτούν  είναι από Αγρίνιο και Ναύπακτο. Στόχος του είναι να αναπτύξει δράση με  γεωγραφικές αναφορές σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.

Για περισσότερες φωτό: https://gym-kall-mesol-new.ait.sch.gr/?p=506

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button