ΕκπαίδευσηΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου: Εντυπωσίασε η χορογραφική απόδοση του ποιητικού έργου του Παλαμά

Με ιδιαίτερη επιτυχία συμμετείχε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στο θέατρο εκδηλώσεων του Κολλεγίου Αθηνών. Διοργανωτές ήταν το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών των 160 χρόνων από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά και των 60 χρόνων από τη σύσταση του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά και τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας. Συμμετέχουν με εισήγηση ή/και poster 17 Λύκεια και 13 Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη. Εκτός από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, συμμετείχαν με εξαιρετικές εισηγήσεις από την Αιτωλοακαρνανία το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου και το Γυμνάσιο Καλυβίων.


Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου εμφανίστηκε στο συνέδριο με μια χορογραφική προσέγγιση του έργου του μεγάλου Μεσολογγίτη Ποιητή βασισμένο στα μελοποιημένα του ποιήματα “Μία πίκρα” και ο “Γκρεμιστής”. Την 10λεπτη χορογραφική παρουσίαση που συνοδεύονταν από οπτικοακουστικό υλικό με τόπο γέννησης του Παλαμά, το Μεσολόγγι, απέδωσαν οι μαθήτριες Μαρία Κακούρη και Στέλλα Κωνσταντίνου από το Αγρίνιο, Άρτεμις Κρεμμύδα από τη Ναύπακτο, Αφροδίτη Τζάνη και Μαρία – Ελένη Γιαννοπούλου από το Μεσολόγγι. Ουσιαστικά ήταν μια ομάδα μαθητών από όλη την Αιτωλοακαρνανία που απέδωσε με συναισθηματισμό το έργο του ποιητή υπό την χορογραφική καθοδήγηση της καθηγήτριας χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου, Βάννας Ράπτη. Τη θεματική προετοιμασία ανέλαβε η φιλόλογος του σχολείου κυρία Πηνελόπη Σύρρου ενώ τον τελικό συντονισμό στο χώρο του μαθητικό συνεδρίου είχε ο Ηλίας Υφαντής, Διευθυντής του σχολείου.

Με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια αναφέρθηκε εκ μέρους των διοργανωτών η εισηγήτρια κυρία Πολυάνθη Τσίγκου για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, αναφερόμενη στη διαδρομή του και στην παρουσία του στο μαθητικό συνέδριο. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που επιμελήθηκε ο καθηγητής κινηματογράφου του σχολείου, κύριος Γιώργος Λουριδάς.

Διαβάστε Επίσης

gym-kall-mesol-new.ait.sch.gr

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button