Άποψη

Κάλεσμα του Ε.Κ. Αγρινίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

geg-politexnio-2014-2Το Ε. Κ. Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους , τη νεολαία , το λαό της περιοχής στην αγωνιστική συγκέντρωση και  πορεία την Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία  για να τιμηθεί η  ηρωική εξέγερση του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του ’73 ενάντια στην Αμερικανοστήριχτη  δικτατορία  των συνταγματαρχών .

Αναλυτικά το κάλεσμα:

“Με τα συνθήματα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ  αγωνίστηκαν και  “έπεσαν” στον αγώνα  ενάντια στην αντιλαϊκή  πολιτική   των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου , ντόπιου και ξένου, που επέβαλε η φασιστική χούντα.

43 χρόνια μετά ο αγώνας  αυτός συνεχίζεται , αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων  κάτω από τις εντολές  της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ, του Ο.Ο.Σ.Α., του ΝΑΤΟ με την ανεργία, τη φτώχεια , την εξαθλίωση  να μεγαλώνουν συνεχώς.

Η επίσκεψη Ομπάμα  παραμονές του Πολυτεχνείου  είναι προκλητική και έρχεται σε ευθεία αντίθεση  με τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας της εξέγερσης του  Νοέμβρη του ‘ 73  .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων  κυβερνήσεων προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα  των καπιταλιστών  για να ξεπεράσει  το σύστημα την κρίση του , η οποία συνεχώς οξύνεται με επικίνδυνες  και απρόβλεπτες εξελίξεις μέσα από τους ανταγωνισμούς του ιμπεριαλισμού για το πετρέλαιο  και την ενέργεια στην περιοχή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες  και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο , στα θύματα των εξωτερικών  επεμβάσεων  και των πολέμων που εξελίσσονται.

Δε δείχνουμε καμιά ανοχή  στους υμνητές της χούντας , στα ναζιστικά μορφώματα  της

“ Χρυσής Αυγής”  και της  παρακρατικής  εγκληματικής  πρακτικής και δράσης τους.

Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο της πάλης και του ταξικού αγώνα  κόντρα στις υποχωρήσεις και την υποταγή των συμφερόντων του κεφαλαίου  και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης .

Στη δικτατορία του κεφαλαίου καμιά υποταγή – Διδασκόμαστε – συνεχίζουμε  για την ανατροπή. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ  7 μ.μ.   στην  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  στο ΑΓΡΙΝΙΟ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close