Δυτική Ελλάδα

Κάλεσμα του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

geg-protomagia-2017 (20)

Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς. Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει τα εξής:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η 1η Μάη είναι ημέρα σύμβολο, που σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση αποτελώντας αφετηρία για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα όλοι μας βιώνουμε πολιτικές που στο όνομα μιας αόριστης ανάπτυξης καταργούν δικαιώματα που δεν χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες στη μακρά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.

Στη χώρα μας μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας έχουν οδηγηθεί στη φτωχοποίηση με την εργασία να μην αρκεί για αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ οι πολιτικές περιορίζονται στην διαχείριση της φτώχειας με επιδόματα και συσσίτια μη κυβερνητικών ομάδων.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Οι εργαζόμενοι όμως, έχουν τη δύναμη να αλλάζουν τα πράγματα, να έχουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα όταν οργανώνουν τον αγώνα τους και παλεύουν για να απολαμβάνουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν.

Όλοι μαζί επιστήμονες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να αντισταθούμε απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας και να εμποδίσουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας μας και των πολιτών της.

Το μέλλον των νέων μας δεν πρέπει να είναι η ανεργία και η ξενιτειά.

Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Αιτωλίας & Ακαρνανίας καλεί όλες και όλους να δώσουν «παρών» στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που θα διοργανωθούν σε όλη την Αιτωλοακαρνανία εκφράζοντας την αντίθεσή μας απέναντι στις πολιτικές της ανατροφοδοτούμενης οικονομικής ύφεσης και της εκμετάλευσης.

Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια δικαιώματά μας, για το δικαίωμα των παιδιών μας για έναν καλύτερο κόσμο”.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button