Δυτική Ελλάδα

Κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα για βοήθεια στους πρόσφυγες της Λέσβου

koi-lesvos-prosfygesMε ανακοίνωση τύπου η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να συμβάλει σε μια  εθελοντική ανθρωπιστική δράση συγκέντρωσης και αποστολής των προαναφερόμενων αναγκών.

Αναλυτικά:

Είναι πλέον σε όλους μας γνωστό ότι τα νησιά του Β. Αιγαίου δέχονται καθημερινά μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τόσο δύσκολες που τα είδη πρώτης ανάγκης αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Ειδικότερα, υπάρχει ανάγκη σε κουβέρτες, αδιάβροχα, παπούτσια (ειδικά αντρικά), κάλτσες όλων των ηλικιών και παιδικές πάνες. Μεγάλη ανάγκη υπάρχει φυσικά και σε φάρμακα.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (εκπαιδευτικούς-συλλόγους γονέων-μαθητές) να συμβάλει σε μια εθελοντική ανθρωπιστική δράση συγκέντρωσης και αποστολής των προαναφερόμενων αναγκών.

Συγκεκριμένα:

1) Η αποστολή και η συγκέντρωση των εν λόγω ειδών θα μπορούσε να γίνει συλλογικά, κατά τόπους, από φορείς που μπορούν να αναλάβουν την πρωτοβουλία προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

2) Θα διευκόλυνε πολύ ο διαχωρισμός σε πακέτα και η περιγραφή των ειδών.

3)Εφόσον συγκεντρωθούν τα είδη ανά περιοχή, μπορείτε να επικοινωνήσετε για το θέμα της παραλαβής των ειδών από το λιμάνι της Λέσβου, με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Λέσβου στο τηλ. 22510 – 37050.

4) Για την αποστολή, μπορείτε να απευθύνεστε σε μεταφορικές εταιρείες που ενδεχομένως αναλαμβάνουν δωρεάν.

Η ΠΔΕ Δ. Ελλάδας ευχαριστεί εκ των προτέρων όσων προστρέξουν.

Με τιμή

Κων/νος Γιαννόπουλος

ΠΔΕ Δ. Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close