Άποψη

Κάλεσμα στην απεργία της Παρασκευής

epi-ergatikipalioikodomonTo Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας και η Εργατική Πάλη Οικοδόμων, καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Αγρίνιο την Παρασκευή στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο  πανελλαδικών κινητοποιήσεων απέναντι στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Εργαζόμενοι/ες με την είσοδο στο 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για την ψήφιση των μέτρων όσο αφορά την 3η αξιολόγηση ώστε στις 22 Γενάρη  στη συνεδρίαση του γιούρογκρουπ να είναι ψηφισμένα. Η ψήφιση αυτών των μέτρων από τη βουλή που γίνεται κατά εντολή της Τρόικας (Ε.Ε,Δ.Ν.Τ, Ε.Κ.Τ,Ε.Μ.Σ) και του ελληνικού κεφαλαίου είναι έγκριση για την πορεία της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας 2019, αφού οι κοινωνικές αντιδράσεις δεν είναι ανάλογες ώστε να την ρίξουν . Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου είναι συνέχεια της 7ετης και πλέον καταστροφικής πορείας μνημονίων και αντιλαϊκών/αντεργατικών μέτρων δίχως τελειωμό.

Περιλαμβάνουν τον νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των κόκκινων δανείων, οι δανειστές επιμένουν για την πώληση σε ξένα funds με ευνοϊκές τιμές χωρίς να δίνεται αυτή η δυνατότητα στους δικαιούχους, ενώ τα κριτήρια για την ένταξη στο νόμο Κατσέλη γίνονται όλο και πιο δύσκολα.
Δυσκολεύεται το δικαίωμα κήρυξης απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων αφού θα απαιτείται  το 50%συν 1 των μελών.
Θεσμοθετείται η εφαρμογή προληπτικού όπως χαρακτηρίζεται μέτρο μείωσης του αφορολόγητου μισθωτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματοβιοτεχνών (Ε.Β.Ε.) που σημαίνει μεγαλύτερη φορολογία , εάν δεν επιτευχθεί ο προβλεπόμενος στόχος 3,5% πλεόνασμα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Απελευθερώνονται τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα προς όφελος των επιχειρηματιών , πωλούνται νέα τμήματα της ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την πλήρη παραχώρηση της ΔΕΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο ξένο και ντόπιο, πράγμα που σημαίνει ρεύμα ακριβό για τον λαό, κατάργηση των κοινωνικών τιμολογίων και της  ανοχής στην καθυστέρηση  αποπληρωμής των λογαριασμών, απολύσεις και δυσκολότερες εργασιακές συνθήκες, ένταξη στην εργασιακή ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα και ουσιαστικά γίνεται παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματίες ενώ αναμένεται να εφαρμοστούν πολλά μέτρα που ήταν προγραμματισμένα και ψηφισμένα στο 3ο μνημόνιο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οι εκπρόσωποι του αστικοποιημένου, εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμφωνοι με αυτή την πολιτική. Αντί να κηρύξουν πανεργατική/πανελλαδική απεργία προβάλουν ότι τα μέτρα είναι ήπια και καταψηφίζουν κάθε πρόταση για απεργία. Πρέπει να πιεστούν μέχρι την τελευταία στιγμή για κήρυξη απεργίας και όχι 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και στην 24ωρη απεργία  που κήρυξε το ΕΚΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης μας και σε όλη την Ελλάδα την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη βουλή. Συμμετέχουμε στην απεργία για να ανοίξει ο δρόμος προς τις εργατικές νίκες:

Παλεύουμε να μην ψηφιστούν και περάσουν τα μέτρα,
Όχι στους ηλεκτρονικούς  πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη, να μην περάσει το μέτρο περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία.
Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας.
Όχι στη φορολογία, στις περικοπές συντάξεων και μισθών λόγο έλλειψης πλεονασμάτων.
Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι .
Αυξήσεις στις συντάξεις  και στους μισθούς, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, της μερικής απασχόλησης  των 300 και 400 ευρώ.
Κατώτατος βασικός μισθός 751 ευρώ, σταθερή δουλειά, μείωση της φορολογίας, επίδομα ανεργίας ίσο με των κατώτατο μισθό για όσο διάστημα είμαστε άνεργοι.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close