Δυτική Ελλάδα

Κάλεσμα προς το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου για συμμετοχή στην γενική απεργία

koi-apergia-12-noembriΗ κυβέρνηση έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με διαρκή ψήφιση στη Βουλή σειράς μέτρων που κάνουν τα λαϊκά στρώματα να μετρούν απανωτές απώλειες συνολικά στη ζωή τους, τσακίζοντας και ότι έχει απομείνει στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης!

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!

 Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες.

Όλα αυτά δεν μας τα χάρισε κανείς! Τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και κόπο, εμείς και οι προηγούμενες γενιές!

 • Δε θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!
 • Δε δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας!
 • Δε δεχόμαστε να γίνει η ασφάλιση προνόμιο λίγων!
 • Δε θα γίνουμε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων.

Κάνεις να μην «χάψει» την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης!

 • Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα».
 • Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η προσφιλής τους τακτική για να περνούν τα μέτρα!
 • Το παραμύθι, πως η κυβέρνηση δεν θέλει τάχα να επιβάλει τα μέτρα αλλά εκβιάζεται, να τους το γυρίσουμε πίσω, αφού ήδη έχουν βάλει προ πολλού φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.
 • Κανένας να μην δεχτεί την προπαγάνδα για τα «παράλληλα προγράμματα», τα «ισοδύναμα» και τα «αντισταθμιστικά», που δήθεν θα απαλύνουν τις συνέπειες του μνημονίου…
 • Να μην γίνει συνήθεια το να ζούμε με τη φτώχεια και να λέμε και ευχαριστώ για τις ελεημοσύνες των διαφόρων ΜΚΟ και άλλων οργανισμών, που πλέον γίνεται συζήτηση και για την πιο ενεργό τους εμπλοκή στο πλαίσιο των επίσημων δομών του κράτους.

Οι δήμιοι εμφανίζονται ως σωτήρες του ασφαλιστικού!

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και έρχονται νέες σαρωτικές μειώσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα κέντρα υγείας κλείνουν!

Φέρνουν νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις, καταργώντας εντελώς το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές!

Καταργούν τα ΒΑΕ, διατυπώνουν σαφείς θέσεις αποχαρακτηρισμού επαγγελμάτων.

Την ίδια στιγμή χαρίζονται στην καπιταλιστική μεγαλοεργοδοσία χρέη εκατομμυρίων, απαλλάσσονται από εισφορές στα ταμεία, από πρόστιμα, από φορολογία, επιδοτούνται με ζεστό χρήμα που αρπάζουν από τις δικές μας αιματηρές θυσίες!

Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε! Να απαιτήσουμε!

 • Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών  και αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
 • Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
 • Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
 • Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς   συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
 • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.

Όλοι οι χώροι δουλειάς στις 12 Νοέμβρη να δώσουν την δική τους απάντηση

Καλούμε το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, τα σωματεία, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους. Όλους όσους δεν συμβιβάζονται με την βαρβαρότητα και το μαύρο μέλλον που φτιάχνουν για μας και τα παιδιά μας. Όλους όσους δεν ανέχονται τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο στα συνδικάτα που επιδιώκει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου, σιωπή των αμνών, ή το πολύ να γίνει μια διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμου…

Μέχρι τις 12/11 να μην μείνει χώρος δουλειάς που τα σωματεία δεν θα κάνουν συνελεύσεις, να πάρει μέτρα επιτυχίας της απεργίας. Να μην υπάρξει καμία επανάπαυση.

Στις 12 Νοέμβρη κανένας και καμία στο εργοστάσιο, το γραφείο, το μαγαζί, το χωράφι. Κανένας και καμία στη δουλειά! Κανένας άνεργος μόνος του! Όλοι μια γροθιά στον απεργιακό αγώνα.

Στις 12 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα! Να τρανταχτούν γερά, κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι. Να νιώσουν τη δύναμή μας και να την νιώσουμε και εμείς! Την επιτυχία της γενικής απεργίας την φοβούνται. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι ο εργαζόμενος λαός να γίνει αληθινά πρωταγωνιστής και όχι θεατής, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο.

Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε :

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική

Κοινωνική Ασφάλιση

 • Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.
 • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους και τις γειτονιές, είναι το δικό μας όπλο!
 • Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων!
 • Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων!

Στις 12 Νοέμβρη να γεμίσει από απεργούς όλη η Ελλάδα!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10.30 π.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close