ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα Τατάρνας η Νέα Αριστερά Αιτωλ/νίας

Η Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Επιτροπών Πολιτών της ευρύτερης περιοχής της λίμνης των Κρεμαστών που γίνονται την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 11:30 το πρωί στην Γέφυρα της Τατάρνας.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:


«Η αδειοδότηση και εγκατάσταση δέκα (10) μέχρι στιγμής πλωτών Φωτοβολταϊκών Πάρκων στις λίμνες Κρεμαστών (επτά αιτήσεις) αλλά Καστρακίου και Στράτου μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Αντί της επιδιωκόμενης τόνωσης, με ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα για τη συγκράτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών οι αποφάσεις εκτεταμένων έργων ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας (πλωτά Φωτοβολταϊκά κ.λ.π.) σε περιοχές περιβαλλοντικής, οικοτουριστικής και αναπτυξιακής/οικονομικής σημασίας θα επιφέρουν υποβάθμιση του φυσικού χώρου και της παραγωγικής και οικονομικής δυναμικής, που θα οδηγήσει σε νέα πληθυσμιακή συρρίκνωση των περιοχών Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου.

Για την Νέα Αριστερά η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη, να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, να είναι δημοκρατικά σχεδιασμένη και να έχει ως γνώμονα τη θωράκιση της κοινωνίας και όχι των κερδών συγκεκριμένων συμφερόντων.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους μας και όλους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις της Κυριακής στη γέφυρα της Τατάρνας».

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button