Άποψη

Καλεί σε ξεσηκωμό για τον ΕΟΠΥΥ η ΛΑ.Σ. Αγρινίου

po-las-eopyy
«Στο Αγρίνιο με πρόσχημα να πιαστεί ο στόχος των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων στο δημόσιο τομέα πετούν στο δρόμο 34 γιατρούς – 15 διοικητικούς – και 35 υγειονομικούς υπάλληλους.» αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Αγρινίου, που καλεί σε ξεσηκωμό:
«Οι λαϊκές οικογένειες, οι ασθενείς δεν πρέπει να πιστέψουν τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αναγκαίο προσωρινό μέτρο, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ, που δήθεν θα λύσει τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών πρόληψης.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΦΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:
• Λιγότερες υγειονομικές μονάδες με λιγότερους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς και με λιγότερα εργαστήρια.
• Ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές με το περιορισμένο “βασικό πακέτο” του ΕΟΠΥΥ και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς για την αγορά υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ αποτελεί μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Υπηρετεί την πολιτική των δραστικών κρατικών περικοπών στις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία, τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η άθλια κατάσταση που βιώνει ο λαός σήμερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όχι μόνο δεν θα λυθεί με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά θα επιδεινωθεί.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου στηρίζει τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων υγειονομικών για να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγή τους, που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και στην ανταποδοτικότητα της παροχής υπηρεσιών. Να έχει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία έχουν συμφέρον και δικαίωμα να κλείσουν το δρόμο στην πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του λαϊκού συστήματος Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του για όλο το λαό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας, με πλήρη αξιοποίηση όλου του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και όλων των σύγχρονων τεχνικών μέσων.
Οι εκλεγμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.Σ.)
που στηρίζει το ΚΚΕ : Νικάκης Βασίλης – Σιδέρης Κώστας – Δήμας Δημήτρης
Αγρίνιο 17 Φλεβάρη 2014»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button