Ροή Ειδήσεων

Καλεί σε Γ.Σ. η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλ/νίας

koi-oikodomosΜε ανακοίνωση της η Ένωση Οικοδόμων & εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα ν. Αιτωλ/νίας, καλεί στη γενική συνέλευση του σωματείου  που θα γίνει την Πέμπτη  23 Μαρτίου και ώρα   6:30 μ.μ.  στο Ε.Κ. Αγρινίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση-πρόσκληση:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι , εργαζόμενοι στα συναφή επαγ/τα

Όλα τα χρόνια της κρίσης βιώνουμε στο πετσί μας τις πολιτικές των κυβερνήσεων  παλιών Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ  και νέων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που μαζί με το  κουαρτέτο  και το κεφάλαιο σχεδιάζουν  και εφαρμόζουν μέτρα που μας φέρνουν σε όλο και πιο δύσκολη θέση . Ο κλάδος βιώνει  από την αρχή της κρίσης  τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας , πάνω από 85% και στην περιοχή μας  παρ’ όλο  που αυτά τα χρόνια  κατασκευάστηκε η ΙΟΝΙΑ οδός  κι άλλοι μικρότεροι οδικοί .

Τα χαμηλά μεροκάματα , για όσους έχουν,  πολλές φορές απλήρωτα  και χωρίς ασφάλιση, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι πιέσεις, η τρομοκρατία, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι  που είναι στο όριο συνταξιοδότησης  και δε μπορούν να καλύψουν τις προϋποθέσεις  για συνταξιοδότηση ,λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας, διαμορφώνουν μια κατάσταση που μπροστά στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης  για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης  θα γίνεται όλο και  ανυπόφορη.

Η επίθεση  θα ενταθεί , νέα μέτρα θα πέσουν στις πλάτες  συνολικά της εργατικής τάξης  και των άλλων λαϊκών στρωμάτων  για να μπορέσουν  να συμβάλουν στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης . Τα διάφορα προγράμματα – κοροϊδία (8μηνα- 5μηνα κ.α) δε σώζουν την κατάσταση.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση  ο κλάδος πρέπει να πάρει μέτρα  για τη μοναδική διέξοδο που υπάρχει, στην οργάνωση  της πάλης ενάντια σε παλιά  και νέα μέτρα , να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι στα ταξικά σωματεία , να αντιμετωπίσουμε συνολικά την επίθεση  του μαύρου μετώπου ( κυβέρνησης- κουαρτέτου – κεφαλαίου)  δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία , εργατικής τάξης – μικροΕΒΕ- μικρομεσαίων αγροτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία. Έκτακτη επιδότηση  των ανέργων του κλάδου μπροστά στο Πάσχα. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 €.
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και οδήγησαν  τη σύνταξη σε χαμηλότερα επίπεδα.
  • Προσλήψεις προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί η κλοπή της ασφάλισης, η ανασφάλιστη εργασία που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες.
  • Επαναφορά των κλαδικών Σ.Σ.Ε. στο ύψος του 2009 και των διατάξεων που τις καθιστούν υποχρεωτικές για όλους.

Συνάδελφοι τίποτα δε μας χαρίστηκε  ποτέ  και από κανένα.  Με τους αγώνες μας , με αίμα και θυσίες , κατακτήσαμε  πολλά  όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα  μας τα παίρνουν  για να αυξάνουν τα κέρδη τους .

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button