ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Tι απαντά ο αντιδήμαρχος Καλαμπαλίκης για το όχημα με τα φθαρμένα λάστιχα

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης απαντώντας σε δημοσίευμα (σ.σ. του agriniopress.gr) που αναφέρεται σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου, προχωρά σε μια σειρά από επισημάνσεις, σχετικά με τους λόγους που το όχημα αυτό είχε σχεδόν κατεστραμμένα λάστιχα.

Ήταν μια εικόνα (δείτε ΕΔΩ), που προκάλεσε εύλογα διαμαρτυρίες και σχόλια για την κατάσταση με την οποία απορριμματοφόρα του δήμου κυκλοφορούν στην πόλη και τα χωριά.

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι με “κουτοπόνηρο” τρόπο το γραφείο τύπου του δήμου, στέλνει την απάντηση σε όλα τα ΜΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας (λειτουργώντας εντελώς αντιδεοντολογικά) αντί στο site που δημοσίευσε το σχόλιο, ο κ. Καλαμπαλίκης ουσιαστικά επιβεβαιώνει την ανάρτηση, κάνοντας όμως λόγο για “διαστρέβλωση”, εξηγώντας πως το όχημα αυτό είναι ακινητοποιημένο εδώ και περίπου δέκα μήνες, λόγω “σοβαρών ζημιών” που έχει υποστεί.

Αν και δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε τον κ. Καλαμπαλίκη, το πρώτο συμπέρασμα που έρχεται στο μυαλό είναι πως το απορριμματοφόρο, πριν ακινητοποιηθεί, προφανώς κυκλοφορούσε με ελαστικά σε αυτήν την κατάσταση.

Εκτός κι αν τα ελαστικά αλλάχτηκαν, όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω των βλαβών του, κάτι όμως που δεν το λέει ο κ. Καλαμπαλίκης.

Αλλά και να έγινε αλλαγή τους, και αυτό είναι κάτι ανεπίτρεπτο, μιας και το όχημα, όπως παραδέχεται ο αντιδήμαρχος, οδηγείται  σε συνεργεία για την αποκατάσταση των βλαβών του.

Άρα, το όχημα, μέχρι την στιγμή ακινητοποίησης του, κυκλοφορούσε έτσι και ήταν επικίνδυνο.  Όποτε τα υπόλοιπα, στην φιλότιμη προσπάθεια του αντιδημάρχου να δικαιολογηθούν, δυστυχώς δεν δικαιολογούνται.

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Καλαμπαλίκη:

Με μεγάλη έκπληξη είδα δημοσίευμα στον τοπικό τύπο το οποίο εμφάνιζε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου να λειτουργεί με φθαρμένα λάστιχα ενώ έκανε αναφορές σε ενδεχόμενη πρόκληση ατυχημάτων λόγω των φθορών.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως διαστρεβλώθηκαν, για μια ακόμη φορά, τα πραγματικά στοιχεία με προφανή στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Το συγκεκριμένο όχημα τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 21 Αυγούστου 2018 επειδή αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Έκτοτε το απορριμματοφόρο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία και μεταφέρθηκε σε συνεργεία αυτοκινήτων για τις απαραίτητες επισκευές. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι από το συνεργείο όπου βρίσκεται το απορριμματοφόρο και όχι από δημόσιο δρόμο ή το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγρινίου.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν υπήρχε περίπτωση να το σταμάτησε η Τροχαία ή δεν κινδύνευσε να ανατραπεί, όπως αναφέρεται με έντονη δόση κινδυνολογίας στο δημοσίευμα.
Είναι άξιο απορίας πως φωτογραφήθηκε «τυχαία» μέσα στο συνεργείο και οι φωτογραφίες διακινήθηκαν ως απόδειξη της αβλεψίας του Δήμου. Είναι πραγματικά αδιανόητο πως επιχείρησαν οι εμπνευστές του κειμένου να αναστήσουν ένα όχημα που δεν κυκλοφορεί και να παραποιήσουν τα πραγματικά στοιχεία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αρκούσε μια ερώτηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι απλή και ταυτόχρονα αυτονόητη η διερεύνηση ενός θέματος που άπτεται της δημόσιας ασφάλειας”.

Όσο για τα τοπικά blog και site, που δημοσίευσαν άκριτα την απάντηση του αντιδημάρχου, χωρίς καν να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, η στήλη μεταφέρει την κατανόηση της…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button