ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καιρός – Ναύπακτος: «Φωτογραφίζουν» την Ιόνια οδό για τις πλημμύρες

Ολα τα μέτρα δράσης που αποφασίστηκαν από το συντονιστικό όργανο στο δημαρχείο της Ναυπάκτου αλλά και τις επαφές που θα γίνουν με την Ιόνια Οδό.

Μετά από δίωρη σύσκεψη στο δημαρχείο Ναυπάκτου το συντονιστικό όργανο που συστάθηκε μετά τις καταστροφές που υπέστη η Δ.Ε. Αντιρρίου από τη χθεσινοβραδινή νεροποντή πήρε σημαντικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό όλοι οι φορείς «φωτογραφίζουν» την Ιονία οδό ως άμεσα υπεύθυνη για τις πλημμύρες στην περιοχή. Επισημάνθηκε πως για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια υπήρξαν πλημμύρες σε μία περιοχή που στο παρελθόν δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Τα αντιπλημμυρικά της Ιονίας Οδού

Ακόμα και οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιονίας Οδού δεν προέβλεψαν τις παρακείμενες υποδομές με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να κατευθύνονται σε μικρά ρέματα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τι αποφασίστηκε…

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr αποφασίστηκε:

-Οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία ,θα μπορούν από τη Δευτέρα το πρωί στις 08.30 να τηλεφωνούν στο πενταψήφιο νούμερο 15199 για τις ζημιές.

-Δημιουργούνται 4 επιτροπές, για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες,επιχειρήσεις,υποδομές και οικιακό εξοπλισμό,ήδη από αύριο το πρωί.

-Αποφασίστηκε επίσης θα απευθυνθούν τόσο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Ιόνια οδό, όσο και στο υπουργείο υποδομών ώστε να ελεγχθούν όλες οι υποδομές της περιοχής.

-Να κηρυχθεί με απόφαση της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η Δ.Ε. Αντιρρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις στους πληγέντες και οι υπόλοιπες ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί φυσικών καταστροφών.

-Επίσης η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας να καθαρίσει τα ρέματα, προχωρώντας παράλληλα τη σχετική δημοπρασία.

Να σημειωθεί,ότι στη συνεδρίαση μετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος,υπηρεσιακοί παράγοντες,εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

ethnos.gr

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

 1. Στο ίδιο έργο θεατές να υποθέσω πάλι οι πολίτες. Αλήθεια τι αποκόμισαν ως εμπειρία οι πολιτικάντηδες των ΟΤΑ από πρόπερσι (βλ. Ζευγαράκι ,Αράκυνθος) με τις πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφές σε δρόμος, δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιούσιες , τι έγινε για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων ;

  Κάποιοι απ΄αυτούς εάν όχι όλοι αρνούνται να καταλάβουν πως στη δυτική Ελλάδα τα ύψη βροχής ήταν είναι και θα είναι πάντα υψηλά λόγω γεωφυσικών παραμέτρων, έτσι πρέπει πάντα όλα τα ρέματα και οι χείμαρροι να τείνουν στο μέγιστο βαθμό απορροής όμβριων υδάτων, και γι αυτό πρέπει να είναι καλοσυντηρημένα να καθαρίζονται και να ελέγχονται διαρκώς, επίσης πρέπει κάθε σπίτι κάθε δρόμος και κάθε κτίσμα να προστατεύεται με πιο άρτιο μετρό και τρόπο.

  Οι εργασίες πρέπει να γίνονται και περιοδικά και την κατάλληλη εποχή του έτους.
  Η αποποίηση ευθυνών από τους πολιτικούς κάθε φορέα δεν έχει καμία ουσία, το αποτέλεσμα είναι που μετράει είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει.

  Κατά τα φαινόμενα όμως δεν τους αγγίζει τίποτα και είναι προκλητικά αδιάφοροι, γιατί αυτοί δεν πληρώνουν από την τσέπη τους τίποτα, τις δαπάνες της δίκια τους αμέλειας τις πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες πάλι από το κοινό ταμείο του κρατικού προϋπολογισμού, το μόνο που σκέπτονται είναι ότι χαλάει λίγο αλλά προσωρινά η δημόσια εικόνα τους και αυτό είναι όλο, άσε που με το πόνο των πολιτών βγάζουν και κανά ψιλό από τα έργα που θα αναλάβουν οι εργολάβοι τους και βγαίνουν στα κανάλια και στις ιστοσελίδες ως θλιμμένες χήρες να μας πουν πως φταίει η φύση.

  θα παραδεχόμουν όπως και παρά πολλοί άλλοι μια κυβέρνηση που να επιβάλει προσωπικές ευθύνες και όχι … πολίτικες’… που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, σε κάθε έναν που καταλαμβάνει κάποιο θώκο στην ελληνική πολιτεία.
  Εαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι υπουργοί και βουλευτές ήταν πλήρως υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία και ελευθερία χωρίς δίχτυ προστασίας από κανένα μηχανισμό για όσες ζημίες κάνουν κάθε μέρα στον Έλληνα πολίτη θα κατέβαιναν άραγε στη πολιτικη ; θα πούλαγαν τόσο εύκολα κάθε παραμύθι που τους κατεβάζει η γκλάβα;

  Να υπενθυμίσω λοιπόν πως καθάρισαν τα ρέματα- χείμαρρους που φαίνονται από το δρόμο στους περαστικούς για να λένε πως κάτι έκαναν (γιατί αυτά έχουν κόστος στο image του πολίτικου προσώπου δημάρχων και αντιδημάρχων) και άφησαν τα υπόλοιπα αφανή ρέματα και δρόμους στα υπόλοιπα χωριά του Αράκυνθου όπως τα μορφοποίησε η θεομηνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close