ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέχων

Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έχει ξεκινήσει η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορωνοϊό στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

Όπως αναφέρει στο agriniopress διευθυντής του Κ.Υ. Αγρινίου Βασίλης Σκορδάς, διεξάγονται τόσο rapid τεστ όσο και μοριακά. Σε ότι αφορά τη δεύτερη περίπτωση, των μοριακών τεστ, αυτά διενεργούνται σε τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών: προσωπικό υγείας, άτομα που λαμβάνουν χημειοθεραπείες και άτομα τα οποία πρόκειται να χειρουργηθούν. Τα μοριακά τεστ διενεργούνται πάντα με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από ιατρό.

Σε ότι αφορά τα rapid τεστ η πόρτα του Κέντρου Υγείας είναι ανοικτή για τους πολίτες οι οποίοι φοβούνται ότι πιθανώς έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή αν έχουν παρατηρήσει ύποπτα συμπτώματα, όπως τονίζει ο κ. Σκορδάς.

Στοχευμένοι έλεγχοι παρόλα αυτά διενεργούνται κατά κύριο λόγο σε υγειονομικό προσωπικό, σε εργαζόμενους κλειστών δομών καθώς και στο λεγόμενο προσωπικό «πρώτης γραμμής» στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού, πλην ενστόλων.

Το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του Κέντρου Υγείας έχει ενισχυθεί με πέντε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δύο ορθοπεδικοί, ένας γυναικολόγος, ένας παθολόγος και ένας καρδιολόγος). Προαπαιτούμενη φυσικά, ελέω και των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, η τηλεφωνική προσυνεννόηση.

Για τηλεφωνικά ραντεβού επικοινωνείτε στο 26410 47291.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button