Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Και στο Νοσοκομείο Αγρινίου rapid test από τον ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημεία όπου την Τετάρτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ κορωνοϊού.

Στην Αιτωλοακαρνανία έλεγχοι θα γίνουν:


-Αγρίνιο, Παλιά Λαχαναγορά, 09:00-15:00
-Αγρίνιο, Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (Νοσηλ. Μονάδα Αγρινίου), 08:30-12:00
-Αγρίνιο, ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου, 13:00-14:30
-ΚΑΠΗ Μεσολογγίου, 08:30-14:30
-Κτήριο Ναυπακτίας, Ναύπακτος, 09:00-14:00

Υπενθυμίζεται ότι, η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Ειδικότερα για το Αγρίνιο, για την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παλαιά Λαχαναγορά (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00),  στο ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου (κατά τις ώρες 13:00 με 14:30) και στο νοσοκομείο Αγρινίου (κατά τις ώρες 8:30 με 12:00)  για το ευρύ κοινό.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στον δειγματοληπτικό έλεγχο  οφείλουν να τηρούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προσκομίζουν υποχρεωτικά τον αριθμό ΑΜΚΑ τους. Σημειώνεται ότι η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται με συνοδεία γονέα. Σε περίπτωση που οι γονείς αδυνατούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους και αυτά προσέρχονται με τη συνοδεία άλλου ενήλικα, οφείλουν να προσκομίζουν έγγραφη συγκατάθεση του γονέα με υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr  ή επικυρωμένη από το ΚΕΠ.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στοχεύουν στον εντοπισμό των  συμπολιτών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και δεν φέρουν συμπτώματα, ενώ  διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button