Δυτική Ελλάδα

Και μαθητής και διπλά εργαζόμενος

koi-mathitis-melissokomosΜαθήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης μας δίνει ο Γιάννης Μπακοδήμος, πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων του ΕΠΑ.Λ. Αμφιλοχίας, αφού εδώ και τρία χρόνια είναι οικονομικά ανεξάρτητος και συγχρόνως συντηρεί και τους οικείους του.
Εντρυφήσαμε στην προσωπική του ζωή και διαπιστώσαμε ότι η οικονομική κρίση δεν έχει φτάσει, ακόμη… στη Στάνο Αμφιλοχίας. Ποια είναι η καθημερινότητά του; Ο δεκαεννιάχρονος Γιάννης , λοιπόν, ξυπνάει πριν το χάραμα για να αρμέξει τα πρόβατά του. Τακτοποιεί τα ζώα και ετοιμάζεται για το σχολείο. Συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις επιστρέφει το μεσημέρι στο μαντρί για το δεύτερο άρμεγμα .Κάνει την απογευματινή μελέτη ,τις αγροτικές εργασίες, τη βοσκή των ζώων και η εργασία του ολοκληρώνεται με το τελευταίο άρμεγμα και τη φροντίδα των προβάτων.

koi-mathitis-melissokomos1Το όργωμα και η σπορά της βρώμης και του τριφυλλιού που είναι απαραίτητη και η κύρια βρώση των ζώων περνάνε από τα χέρια του. Το γάλα το πουλάει σε τοπικό τυροκομείο φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 10000 λίτρα ετησίως και έχει έτσι την οικονομική του αυτάρκεια. Στα άμεσα σχέδιά του είναι να εκσυχρονίσει και να αναβαθμίσει την κτηνοτροφική του μονάδα με αυτοματισμούς και σύγχρονα μηχανήματα τα οποία θα μπορεί να τα εγκαταστήσει και μόνος του.
Δεύτερη αγάπη τα μελίσσια του. Μας προσκαλεί να τα δούμε και μας εξηγεί με πόσο κόπο τα έχει αποκτήσει και πολλαπλασιάσει. Τα καμαρώνει , γιατί είναι και αυτά μέρος της ζωής του, αλλά και του εισοδήματός του.
«Δεν μας πήγανε καλά φέτος λόγω των βροχών», παραπονιέται.
Φυσικά, όταν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του προς την πατρίδα , ο Γιάννης θα επιστρέψει δυναμικά για να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια.
Αυτοδημιούργητος , αυτοαπασχολούμενος, αυτοσυντηρούμενος, εργατικός, άξιος και δυναμικός , ο Γιάννης Μπακοδήμος, δίνει γροθιά σε αυτό το «τέρας» που λέγεται « κρίση» , και που έχει καθηλώσει τους Έλληνες και τους έχει στερήσει τα απαραίτητα προς το ζειν.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κ. ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

e-maistros.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button