ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Και η μη ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου ευθύνεται για το κόστος του ρεύματος, λέει τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Πόσο φθηνό ρεύμα έχουμε χάσει και χάνουμε από το ότι δεν έχουν γίνει τα υδροηλεκτρικά έργα της εκτροπής;»

Δεν κοπάζουν οι αντιδράσεις μετά τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τον αρνητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει διαχρονικά η Αριστερά, στην οικονομική πρόοδο της χώρας και κατ’επέκταση, και στην τιμή του ρεύματος

«Ο τρόπος που συμπεριφέρεται η Αριστερά κατά την γνώμη μου ασφαλώς και βλάπτει σοβαρά την οικονομική μας πρόοδο», σημειώνει σε ανάρτηση του στο facebook ο υπουργός.


Μάλιστα για να επιχειρηματολογήσει ακόμη περισσότερο σε αυτό, φέρνει ως κυρίαρχο παράδειγμα το θέμα της εκτροπής του Αχελώου και πως αυτή δεν ολοκληρώνεται εξαιτίας των προσφυγών και των αποφάσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, κατά τοn κ. Γεωργιάδη πάντα, φταίει η αντίδραση της Αριστεράς. Παρακάμπτει βέβαια το γεγονός πως διαχρονικά σύσσωμη η Αιτωλοακαρνανία και οι φορείς της κατά κύριο λόγο, ήταν εκείνοι που έχουν αποτρέψει με τις προσφυγές τους τα έργα της εκτροπής.

Γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός:

«Ας πάρουμε λοιπόν τις τιμές του ρεύματος πχ γιατί σήμερα δεν έχουμε φθηνότερες τιμές; Διότι πολύ απλά μεγάλα έργα υποδομής του παρελθόντος που θα προσέφεραν μεταξύ άλλων και μεγάλες φθηνές ποσότητες ρεύματος, έχουν σταματήσει από την αντίδραση της Αριστεράς. Σας θυμίζει κάτι το φράγμα του Αχελώου; Εκτός από την χρησιμότητα του για την ύδρευση θα είχε και μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα που όμως οι διαρκείς πρόσφυγες στο ΣτΕ σταμάτησαν και τώρα στερούμαστε αν και το Κράτος έχει ξοδέψει εκατομμύρια. Μπορείτε να υπολογίσετε ποσό φθηνό ρεύμα έχουμε χάσει και χάνουμε καθημερινά από αυτό και μόνον»;

Όπως εξήγησε νωρίτερα, σε τηλεοπτικό πάνελ στις 19 Φεβρουαρίου, «η Αριστερά διαχρονικά πολεμά όλα τα μεγάλα έργα, είναι η καταστροφή της χώρας. Αρνείται κάθε πρόοδο. Δεν έχουμε λοιπόν φθηνό ρεύμα γιατί μας εμποδίζετε εσείς» (η απεύθυνση ήταν προς τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ).

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap feta rizotto 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button