ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Κ. Σπηλιόπουλος: «Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Πάτρας, απογοήτευση για τον Περιφερειάρχη»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά», Κώστας Σπηλιόπουλος, με αφορμή τις μεταδόσεις των συνεδριάσεων Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, συγχαίρει το δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη και αφήνει αιχμές για την Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη.

Αναλυτικά:

«Συνεδριάζει σήμερα 25-8-2021 το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και μεταδίδεται ζωντανά η συνεδρίαση, παρότι γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης.
Έτσι τηρείται το γράμμα του νόμου που απαιτεί ανοιχτές τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της Τ.Α., για να μπορούν να τις παρακολουθούν οι πολίτες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο της Πάτρας, όπως και σε δεκάδες άλλους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της χώρας, που έχουν τη δημοκρατική ευαισθησία να τηρούν το νόμο, αλλά και να δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους παρακολουθούν και να τους κρίνουν.

Αντίθετα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης με διάφορα προσχήματα αρνείται να εφαρμόσει αυτή την υποχρέωσή του απέναντι στο νόμο και απέναντι στους πολίτες. Αρνείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την άμεση εφαρμογή της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των επιτροπών.

Δυστυχώς συνεχώς επικαλείται πιθανά προβλήματα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα. Αλήθεια, ποια δεδομένα? Των πολιτών που παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδριάσεις, οι οποίοι δεν δίνουν κανένα προσωπικό δεδομένο?
Δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν:
• είτε ο κ. Φαρμάκης στερείται της δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά και της υποχρέωσης να σεβαστεί το νόμο και το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης και κρίσης των πολιτών.
• είτε φοβάται κάτι και θέλει να αποφύγει την άμεση και πλατειά ενημέρωση του λαού για όσα συζητούνται και κυρίως αποφασίζονται στο περιφερειακό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Φαρμάκης θα καταλάβει επιτέλους τη λάθος στάση του στο θέμα αυτό, θα σεβαστεί την απαίτηση του νόμου, θα σεβαστεί την καθολική αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και κυρίως θα σεβαστεί το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να παρακολουθεί τους εκπροσώπους του και να ενημερώνεται για τις αποφάσεις τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button