Γεγονότα

Κ. Μίχαλος από Αγρίνιο: "Η συμφωνία θα φέρει ηρεμία στην αγορά" (φωτο & video)

epi-tsixritzis-mixalos (3)
Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, “η συμφωνία θα φέρει ηρεμία στην αγορά”.

Επίσης τόνισε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για να μπει ένα τέλος στην κρίση που αντιμετωπίζει εδώ και οκτώ περίπου χρόνια η χώρα.

epi-tsixritzis-mixalos (2)

Αρχικά ο κ. Μίχαλος είπε για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστείς ότι αν και δεν ήταν αυτό που αναμενόταν, θα φέρει ηρεμία και θα αποτρέψει περαιτέρω ανωμαλίες στην οικονομία. Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο «μπαταχτσή» στην Ελλάδα το Δημόσιο, ενώ όπως είπε, πρέπει να αποδοθούν στην ιδιωτική οικονομία οι τεράστιες οφειλές από τον Δημόσιο Τομέα, κάνοντας όμως και αυτοκριτική για την νοοτροπία πολλών επαγγελματιών και επιχειρηματιών στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Έπειτα το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Τσιχριτζής, ο οποίος ανέφερε πως ο κ. Μίχαλος ενημερώθηκε για όλα τα τοπικά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας ενώ έκανε ειδική αναφορά στην υπογραφή της συμφωνίας του Προέδρου της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ με την «Αυτοδιαχείρηση», για τα πνευματικά δικαιώματα των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, η οποία θα σταματήσει τον βραχνά της ΑΕΠΙ.

epi-tsixritzis-mixalos (1)

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου, με τον κ. Μίχαλο να απαντά σε ερώτηση για το αν οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα μπορούν να γίνουν από μια κυβέρνηση μόνο. Στην απάντησή του ανέφερε τα τρία «σίγμα» («σύνεση, συναίνεση και συνεργασία») ως προαπαιτούμενα.

«Εμείς είχαμε διαφορές παλιά με την ΕΣΕΕ, τον ΣΕΒ ή την ΓΣΕΕ αλλά πλέον είμαστε μια γροθιά γιατί έχουμε κοινό συμφέρον και γιατί αν έπρεπε να υπάρξει ένα μνημόνιο αυτό θα ήταν ένα από τους Έλληνες για τους Έλληνες», ανέφερε.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε και την άριστη συνεργασία του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή, ενώ αναφερόμενος σε ενδεχόμενο Καλλικράτη στα Επιμελητήρια είπε πως ο Επιμελητηριακός θεσμός ενοχλούσε πάντα, καθώς τα 59 Επιμελητήρια που υπάρχουν είναι «ένα δίκτυο για όλη την χώρα και δεν είναι πυρήνες που ασχολούνται με τα κομματικά συμφέροντα».

Πάντως σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής του με την πολιτική απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το 2019 και προηγούνται εκείνες των Επιμελητηρίων.

Στη συνέχεια ευχήθηκε να μην υπάρξει κλείσιμο Επιμελητηρίων και ο νέος νόμος που θα έρθει να είναι βελτιωτικός για την λειτουργία του θεσμού, ενώ ο κ. Τσιχριτζής με αφορμή την πιθανότητα Καλλικράτη στα Επιμελητήρια εξέφρασε για μια ακόμη φορά την διαφωνία του, παρότι, όπως είπε, τα τρία Επιμελητήρια έχουν πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους.

Μάλιστα για το ενδεχόμενο ενός Καλλικράτη που θα φέρει ένα μόνο Επιμελητήριο στην Περιφέρεια, είπε «εδώ είμαστε και σε αυτή την περίπτωση να διεκδικήσουμε την διοίκηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close