ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κ. Λύρος: «Οι τοπικιστικές επιδιώξεις μερικών της γειτονικής πόλης θέλουν τη νέα Μητρόπολη»

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Πνευματικό του Κέντρο παρουσίασαν σήμερα Δευτέρα το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου 2022 και την αφίσα των εκδηλώσεων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης τέθηκε στο δήμαρχο ερώτημα για ένα θέμα που απασχολεί τους εκκλησιαστικούς κύκλους της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο, αυτό της διχοτόμησης της Μητρόπολης.


«Εδώ η πίστη και η πατρίδα, η χριστιανοσύνη μας εδώ έχουν βρει το μεγάλο καλό αντάμωμα.Πολλοί που βοηθήσανε ήρθαν να δώσουν τη ζωή τους. Σήμερα θέλουμε και φίλομεσολογγίτες όχι μόνο φιλέλληνες, είναι θέμα της επικαιρότητας», ανέφερε ο δήμαρχος Μεσολογγίου ξεκινώντας την απάντησή του σε ερώτηση για το θέμα της διχοτόμησης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι : «Το Μεσολόγγι έχει χρέος στην πατρίδα και πρέπει να διαφυλάξουμε την ιστορία μας, όχι μόνο στα λόγια. Οι πρόγονοι μας κάναν το χρέος τους. Το θέμα της Μητρόπολης ανακινείται κάθε φορά όταν έχουμε απώλεια μητροπολίτη».

15 χρόνια πριν ξανά το ίδιο ζήτημα

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου ανέφερε ότι και πάλι πριν από 15 χρόνια είχε ανακινηθεί το θέμα αυτό.

«Ώθησε και τότε κύκλους της γειτονικής μας πόλης», όπως την ανέφερε, να θέσουν θέμα διάσπασης.

«Τότε ο Χριστόδουλος και η Μαριέττα Γιαννάκου ακύρωσαν κάθε σχέδιο» σημείωσε ο κ. Λύρος και υπενθύμισε μία επίσκεψη Μεσολογγιτών και φορέων της πόλης στον ηγέτη της εκκλησίας, και σύμφωνα με τον δήμαρχο, εκείνος «βεβαίωσε δακρύζοντας ότι δεν θα μπορούσε να διαπράξει μια τέτοια πράξη σε βάρος του Μεσολογγίου».

«Τοπικιστικές επιδιώξεις μερικών»

Για τη νέα Μητρόπολη του Αγρινίου ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα και κανένα επιχείρημα για να αποκτήσει ο νόμος μας μια νέα Μητρόπολη μόνο για ικανοποιηθούν τοπικιστικές επιδιώξεις μερικών».

«Ας σεβαστούμε όλοι την ιστορία και όσα προσέφερε αυτός ο τόπος και ας πάψουν να υπονομεύουν γιατί όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω προσωπικά η τοπική κοινωνία του νόμου δεν φαίνεται να συγκινείται με αυτό το θέμα γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πρωτόγνωρα», συμπλήρωσε ο κ. Λύρος.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button