ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

K. Λύρος: «Μόλις φτιάξουμε τον ΧΥΤΑ, να φέρει το Αγρίνιο τα σκουπίδια του εδώ»

«Μιλάμε για δανεικαριά, για να σας το πω χωριάτικα», είπε ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Την εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα για την μεταφορά απορριμμάτων από τον δήμο Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Στράτου, ζήτησε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, όπου υφίσταται το πολύ σοβαρό πρόβλημα αποκομιδής και εναπόθεσης των σκουπιδιών.

Οπως είναι γνωστό , ο δήμος Αγρινίου, δηλώνει αδυναμία μεταφοράς-εναπόθεσης των σκουπιδιών του Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Στράτου, αφού έτσι θα πιεστεί ο χρόνος ζωής του και η περιοχή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.


Η δημοτική αρχή Λύρου, δέχθηκε κριτική από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της στο πρόβλημα.

Ο δήμαρχος ζήτησε από το σώμα να ψηφίσει την εφαρμογή της απόφασης του υπουργού, μέχρι ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου αποκατασταθεί. Όπως είπε μάλιστα, μόλις αυτό γίνει και ο δήμος Μεσολογγίου λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ, θα είναι τότε σε θέση να δεχτεί ποσότητες απορριμμάτων από τον δήμο Αγρινίου.

Χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο «δανεικαριά», τον παλιό αυτό θεσμό των αγροτών, για να περιγράψει την πρόταση του.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. ΚΥΡΙΕ ΛΥΡΟ,ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΧΥΤΑ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΜΟΥΡΤΣΙΑΠΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)ΧΥΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΛΥΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΠΟΛΑΙΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1987.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button