Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η πίτα της Ιστορικής-Αρχαιολογικής: Αιχμή το Μουσείο Καπνού το 2019 (φωτο)

Με επιτυχία έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας δυτικής Στερεάς με την παρουσία πολλών μελών και φίλων της Εταιρείας.

Στην εκδήλωση , που πραγματοποιήθηκε στην “pizza Roma” στο Αγρίνιο, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Φαρμάκης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Ακόμη εκεί ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή Τώρα» Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμίγκης, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, , η Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Όλγα Διαμαντοπούλου, η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας Δήμου Αγρινίου Χριστίνα Τσιχριτζή, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων όπως η Πρόεδρος Λαογραφικού Μουσείου Μαίρη Χρυσικοπούλου.

Το δώρο για το φλουρί της βασιλόπιτας προσφέρθηκε από το βιβλιοπωλείο «Η Λέσχη του Βιβλίου» και ήταν το λεύκωμα «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940 – 1945».

Εκφράζονται ευχαριστίες στην κ. Αλέκα Μοσχονά για την ευγενική προσφορά της προς την Εταιρεία μας.

«Μεταξύ των πρωτοβουλιών που προωθεί η Εταιρεία μας για τον καινούργιο χρόνο 2019 ξεχωρίζει η κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου τον Μάιο του 2018 στο ΥΠΑΑΤ για την παραχώρηση του χώρου του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου που αντιμετωπίζεται ευνοϊκά, προκειμένου στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος Πολιτισμού και Μνήμης(Μουσείο Καπνού και όχι μόνο).

Για το σκοπό αυτό έχουμε προγραμματίσει σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αιτωλ/νίας και την στήριξη του Δήμου Αγρινίου στις 3 Φεβρουαρίου 2019,με πρόσκληση προς την κοινωνία μία Ημερίδα, με αντικείμενο την πρόταση μας για το Μουσείο Καπνού, το ιστορικό των ενεργειών μας για το σκοπό αυτό και τη σημαντική συμβολή του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας στην υποστήριξη αυτού του αιτήματος» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Νίκος Σκιαδάς.

“Ευχαριστούμε τους φίλους και τα μέλη της Εταιρείας που για άλλη μία φορά που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά και όρεξη για δουλειά από όλους μας”. καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button