Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Ιστορίες Εξόδου»: εικαστική διάδραση από το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου – «Παλαμαϊκή Σχολή» (φωτο)

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου – «»Παλαμαϊκή Σχολή», παρουσίασε την εικαστική διάδραση ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ – τιμώντας τους ήρωες της Ιερής Πόλης, τη περασμένη εβδομάδα (4-5 Ιουνίου), στο Κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.

Αφορμή της διάδρασης, στάθηκε η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και στόχος της να παρουσιάσει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Μεσολόγγι.


Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Μέσα από το βλέμμα των παιδιών, η διάδραση απέκτησε μια συναισθηματική χροιά. Εκτός των ζωγραφικών έργων, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα βίντεο με 8 φανταστικές ιστορίες μαθητών και μαθητριών, εμπνευσμένες από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη, ΄΄Η Έξοδος του Μεσολογγίου΄΄.

Οι μαθητές/τριες φαντάστηκαν πως ένας από τους Εξοδίτες, που παρουσιάζονται στον πίνακα του Βρυζάκη, κατάφερε να σωθεί και αφηγούνται όσα μπορεί να βίωσε.

Επιπλέον, η διάδραση είχε και συμμετοχικό χαρακτήρα, καθώς το κοινό μπορούσε να αφήσει το δικό του ΄΄αποτύπωμα΄΄, τη δική του ιστορία Εξόδου, στην εγκατάσταση, στο κέντρο της αίθουσας.

Συμμετοχή του κοινού γράφοντας μια σύντομη ιστορία, σκέψη, συναίσθημα ή ζωγραφίζοντας, με σκοπό να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας με το έργο των μαθητών/τριών.

Τέλος, κατά την έναρξη της διάδρασης (04 Ιουνίου), μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης, αναφέρθηκαν στο μοναδικό στην ιστορία των Πολιορκιών, φαινόμενο της Εξόδου, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Ευφροσύνης Μυλωνά. Οι θεματικές για τις οποίες έκαναν λόγο, συνδέονταν με τις θεματικές των ζωγραφικών έργων, υπό την επίβλεψη του εικαστικού, Κων/νου Βαλιουτή.

Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, είναι τα πρώτα παιδιά, των οποίων τη δράση υποδέχτηκε το Κτίριο Χρυσόγελου, με φυσική παρουσία.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Τομέας Πολιτισμού ΠΕ Αιτωλ/νίας, για την ευγενική παραχώρηση του Κτιρίου Χρυσόγελου, όπου πραγματοποιήθηκε η εικαστική διάδραση.

Ακόμη, ευχαριστούν όλους τους συμπολίτες και μη, που τίμησαν την εκδήλωση του σχολείου με τη παρουσία τους».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button