ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός σκότωσε σε έναν μήνα περισσότερους απ’όσους η εποχικη γρίπη σε έναν χρόνο

Και με περιοριστικά μέτρα

Αν και υπάρχουν πολλά που ακόμη δεν γνωρίζουμε για τον κορωνοϊό που συνεχίζει την επέλασή του ανά την υφήλιο , τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος από την εποχική γρίπη.

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η επιστημονική επιθεώρηση «The New Atlantis».

Μέσα σ΄ένα μήνα, ο Covid- 19 προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων Αμερικανών απ΄ότι η εποχική γρίπη μέσα σ΄ένα χρόνο, γράφει ο αμερικανικός Τύπος επικαλούμενος στοιχεία των αρμόδιων αμερικανικών φορέων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η εποχική γρίπη είχε προκαλέσει τον θάνατο 34.200 Αμερικανών την περίοδο 2018-19. Το 2019, από τα τροχαία δυστυχήματα έχασαν την ζωή τους 38.800 Αμερικανοί.

Σε ότι αφορά στον κορωνοϊό, τα στοιχεία δείχνουν ότι, μόλις μέσα σ΄ένα μήνα, από τις 20 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 42 χιλιάδων Αμερικανών.

Το γεγονός ότι στις ΗΠΑ οι νεκροί ξεπέρασαν μέσα σ΄ένα 24ωρο τους 2.700, προβληματίζει έντονα τους ειδικούς.

Στους αριθμούς που συνεχίζουν να σοκάρουν όπως τις πρώτες ημέρες της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, υπάρχει ένας δείκτης που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια. Το ποσοστό των ασυμπτωματικών ασθενών.

Άτομα που προσβλήθηκαν από τον επικίνδυνο ιό αλλά είτε δεν εμφάνισαν ποτέ συμπτώματα είτε αυτά ήταν αμελητέα με αποτέλεσμα να μη δώσουν ποτέ σημασία. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για την επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή
Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button