Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ιωάννινα: Τα πλατάνια μετατρέπονται σε… θέσεις θέασης

Επτά πλάτανοι που διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από μεταχρωματικό έλκος

Σοκαριστικές οι εικόνες στο παραλίμνιο της πόλης

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες στο παραλίμνιο της πόλης, μετά την ολοκλήρωση της κοπής και απομάκρυνσης επτά συνολικά αιωνόβιων πλατάνων που διαπιστώθηκε, πως έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.

Και αν μεν στην πρώτη απομάκρυνση των δυο δένδρων στο ύψος της «Κυρά Φροσύνης», πριν από μία εβδομάδα, η εικόνα δεν ήταν τόσο σοκαριστική, δε συνέβη το ίδιο και με τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Διον. Φιλοσόφου, μετά τη στροφή του «12», όπου η υπηρεσία με τον ανάδοχο εργολάβο προχώρησαν στην κοπή, απομάκρυνση και καύση πέντε πλατάνων.

Η εικόνα σόκαρε τους διερχόμενους πολίτες, που μίλησαν στην κάμερα του ITV, για κάτι που τους έχει στεναχωρήσει, χωρίς να κρύβουν ωστόσο την αγωνία και τον προβληματισμό τους, εάν η ασθένεια θα επεκταθεί και αν τελικά θα χρειαστεί να κοπούν και άλλα δένδρα, από τα 17 συνολικά που έχουν σημανθεί από την υπηρεσία στο Κάστρο και στο παραλίμνιο.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης πάντως, οι βάσεις των κορμών τριών πλατάνων που πρόσφεραν επί δεκαετίες τη δροσιά και τον ίσκιο τους στους πολίτες, διαμορφώθηκαν σε καρέκλες θέασης προς την ανατολική πλευρά της Παμβώτιδας.

Πηγή: epirusonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button