Δυτική Ελλάδα

Ημερίδα στο ΕΠΑΛ Καινουργίου για την ενεργειακή απόδοση και τη βελτιστοποίηση ψυκτικών εγκαταστάσεων

epi-epal-kainourgio

Την Τρίτη 20 Μαρτίου και ώρα 9:30 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, ο Τομέας Μηχανολογίας του ΕΠΑΛ Καινουργίου διοργανώνει στο χώρο του εργαστηρίου, ημερίδα – παρουσίαση του γνωστικού πεδίου «έλεγχος και ανάλυση της ενεργειακής απόδοσης και βελτιστοποιήσης ψυκτικών εγκαταστάσεων» των εφαρμοσμένων τεχνολογιών, για τους μαθητές της Γ’ τάξης της αντίστοιχης ειδικότητας και για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το εργαστηριακό μάθημα.

Εισηγητής:
Άρης Λιαροκάπης, Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη κατασκευή mini κλιματιστικού και με αντίστοιχες πιστοποιήσεις στην κατασκευή και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανικών έργων ψυκτικών εφαρμογών.

O κ. Άρης Λιαροκάπης, πρώην μαθητής – πτυχιούχος του ΤΕΕ Καινουργίου, πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Πατρών, είναι ο εμπνευστής και κατασκευαστής του συστήματος Clima Check.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Σχετικά με το θέμα της παρουσίασης:
«Το Clima Check είναι η μέθοδος για ανάλυση των διεργασιών ψύξης και θέρμανσης σε πραγματικό χρόνο με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας των αντλιών θερμότητας σε εφαρμογές ψύξης και κλιματισμού.
Με τη χρήση θερμοκάμερας και τη μέθοδο της θερμογραφίας βλέπουμε την ακτινοβολούμενη θερμική ενέργεια και εντοπίζουμε τις θερμικές γέφυρες των ψυκτικών θαλάμων”.

Την τεχνική υποστήριξη παρουσίασης του συστήματος ελέγχου και διαγνώσεων θα έχει ο κ. Στάχτιαρης Θωμάς – ψυκτικός ελεύθερος επαγγελματίας – πρώην ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στο ΤΕΕ Καινουργίου ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά να «στηθεί» το άρτιο εργαστήριο των «ψυκτικών εγκαταστάσεων και κλιματισμού» του σημερινού ΕΠΑΛ Καινουργίου.

Όπως αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα, Κώστας Κορδάτος, το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί του ΕΚ Αγρινίου που διδάσκουν το αντίστοιχο εργαστήριο στη Γ’ ΕΠΑΛ, ενώ η παρουσίαση θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΕΠΑΛ Καινουργίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close