Δυτική Ελλάδα

Ημερίδα στο Αγρίνιο με θέμα "Ημέρα για την Ενέργεια" (φωτο)

imerida-energeia (1)

Με τη συμμετοχή αιρετών, στελεχών του Δήμου Αγρινίου, φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια».

Σκοπός της ημερίδας, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στην διεθνή κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων», τους στόχους της πρωτοβουλίας και τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής: «Το Αγρίνιο μπαίνει στον χάρτη με τις πόλεις που επιχειρούν να αλλάξουν τα δεδομένα στο περιβάλλον. Μέσα από αυτήν την διαδικασία αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση αειφόρων πολιτικών με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 40% έως το 2030. Υιοθετούμε την στρατηγική μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την κλιματική αλλαγή μέσω της υλοποίησης τοπικών πολιτικών βιώσιμης ενέργειας. Για την επίτευξη των στόχων προβλέπεται η συνεργασία των Δήμων με όλους τους υποστηρικτικούς φορείς όπως Πανεπιστημιακά τμήματα, Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, Εταιρείες παραγωγής ενέργειας, Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κυρίως όμως με τους πολίτες. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή συμπεριφορών στον τομέα της ενεργειακής κατανάλωσης».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Στη συνέχεια o κ. Ευάγγελος Ζορμπάς, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ & Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΕΤΑ Α.Ε. παρουσίασε το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους δημότες, καθώς και το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος του Δήμου Αγρινίου.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αναλάβουν δράσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% ως το 2030 και να υιοθετήσουν μια κοινή προσέγγιση με στόχο το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στα δεδομένα που αυτή δημιουργεί.

Ο Δήμος Αγρινίου προσχώρησε στο Σύμφωνο των Δημάρχων το 2016, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 156.234 τόνους μέχρι το 2030, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος.

imerida-energeia (2)

imerida-energeia (3)

imerida-energeia (4)

imerida-energeia (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button