ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Με ενδιαφέρον η ημερίδα μαθηματικών «Πάντα κατ΄αριθμόν γίγνονται» (φωτο)

Με ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τ.Ε.Ε. Αγρινίου, από τo παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) Αιτωλοακαρνανίας, ημερίδα μαθηματικών με θέμα «Πάντα κατ΄αριθμόν γίγνονται».

Την ημερίδα παρακολούθησαν από κοντά αρκετοί μαθηματικοί, μαθητές και φοιτητές.


Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Γεράσιμος Καλαμπαλίκης, Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ο Κωνσταντίνος Νάκος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Έλλαδος.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι:

Γρηγόρης Μπεληγιάννης, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
Γεώργιος Πέτρος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου
Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος- Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής
Λίνος Μπλέτσας, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ Αγρινίου

Το παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελλήνιας Μαθηματικής Εταιρείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση μαθητών, γονιών, συναδέλφων απο αρκετούς κλάδους έλαβε μέρος η ημερίδα των Μαθηματικών με θέμα «Πάντα κατ΄αριθμόν γίγνονται».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 16 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 10:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τ.Ε.Ε  Αγρινίου (Π. Σούλου 11). Την εκδήλωση άνοιξε ο ο Γεράσιμος Καλαμπαλίκης, Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Αιτ/νιας και ο Κωνσταντίνος Νάκος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Έλλαδος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Γρηγόρης Μπεληγιάννης, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων με θέμα <<Πρακτικώς «άλυτα» προβλήματα και Υπολογιστική Νοημοσύνη>>, ο Γεώργιος Πέτρος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου που μας μίλησε για << Το κοινό υπόβαθρο της μαθηματικής και της νομικής σκέψης>>, η  Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος- Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής,Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – ΟΚΑΝΑ για την <<Πυθαγόρια λογική & ψυχική υγεία>> και ο Λίνος Μπλέτσας, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτ/νιας μας ενημέρωσε για << Ο Άρρηκτος δεσμός μηχανικού και Μαθηματικών>>

Ο καθένας από τη μεριά του μίλησε για τη σχέση που έχουν τα μαθηματικά με το επάγγελμα τους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος της ΕΜΕ Αιτ/νιας ευχαριστεί όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υπόσχεται να προσπαθεί την αδιάκοπη προσπάθεια και να φέρει τα μαθηματικά κοντά στα παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button