Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ημερίδα για τα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Παρούσα η αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου

Ημερίδα με θέμα «Κέντρα Κοινότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: “Εξέλιξη και Προοπτικές” διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερίδα θα γίνει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.00 στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Patra Palace (Όθωνος Αμαλίας 15, Πάτρα).

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία αναμένεται να αναφερθεί στο ρόλο των Κέντρων Κοινότητας, στη μέχρι σήμερα λειτουργία τους και στις προοπτικές εξέλιξης τους.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 19 Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο. Χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συνιστούν μία δομή που λειτουργεί υποστηρικτικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, συνδράμοντας ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.

Από τα συνολικά 19 Κέντρα, τα οκτώ περιλαμβάνουν και παράρτημα για Ρομά, στους Δήμους Δυτικής Αχαΐας, Ήλιδας (Αμαλιάδα), Ερυμάνθου (Χαλανδρίτσα), Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Πύργου, Αγρινίου και Πηνειού (Γαστούνη). Ένα Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί και ως Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ δύο Κέντρα στην Πάτρα και το Αίγιο διαθέτουν κινητή Μονάδα.

Οι Υπηρεσίες που παρέχει κάθε Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες: Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών – Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας – Παροχή Υπηρεσιών.

-Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ερυμάνθου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button