ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Ημερίδα για την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγρινίου

epi-palio-agrinio (1)

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και η Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος συνδιοργανώνει με το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος (Αγρινίο ) Ημερίδα με θέμα :

“Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τοπική Κοινωνία στο Αγρίνιο” ,στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος )στις 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ.

pol-imerida-klironomia

 

Στην εκδήλωση αυτή είναι προσκεκλημένη και θα συμμετάσχει η μη κερδοσκοπική εταιρία CulturePolis, που από το 2006 με έδρα την Κέρκυρα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού, βιωσιμότητας και  καινοτομίας.

 

Την περίοδο αυτή η CulturePolis ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό έργο “SUSTCULT”, που εφαρμόζει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

 

 

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ.Λαοπόδης και οι συνεργάτες του θα αναπτύξουν το θέμα βιώσιμης διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς και το ρόλο των τοπικών κοινωνιών καθώς και τις εμπειρίες από την εφαρμογή της μεθοδολογίας στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, Μνημείο UNESCO.

 

Η συνάντηση θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας διαδικασίας συντονισμού των φορέων για την καλλίτερη Διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προς όφελος της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής μας.

 

Για αυτό το λόγο παρακαλούνται όσους φορείς επιθυμούν μέχρι 11 Ιανουαρίου 2014 να δηλώσουν συμμετοχή  στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου και στα γραφεία της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Τηλ : 2641028902 και κιν. 6972301346 και 6947696906.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

18.30Προβολή φωτογραφιών από την Φωτογραφική Ομάδα Art 8 στο χώρο της εκδήλωσης .Φωτογραφική Ομάδα Art 8Γαλάνη 4 & Ηρ.Πολυτεχνείου-Πλατεία Χατζοπούλου

30100 Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανία

 

18.40Χαιρετισμοί
18.50Πολιτιστική κληρονομιά, βιωσιμότητα και ανάπτυξη τοπικών οικονομιών / κοινωνιώνΔρ. Βασίλειος ΛαοπόδηςΙδρυτής & Πρόεδρος CulturePolis
19.05Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς /Σχέδιο Διαχείρισης και καλές πρακτικέςΜελέτη περίπτωσης από το έργο SUSTCULT

«Επιτυγχάνοντας βιωσιμότητα μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς

 

Φωτεινή ΠαπαχατζήCulturePolis Υπεύθυνη Έργου SUSTCULT
19.20Η Βιομηχανική Κληρονομιά του Αγρινίου/Ιστορική και Αρχιτεκτονική Επισκόπηση.Δρ.Μονιούδη – ΓαβαλάΑναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. 
19.35Νέες τεχνολογίες για την αναπαράσταση                            Γ.Στυλιαράςτων ιστορικών Μνημείων                                              Επίκουρος ΚαθηγητήςΠανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος

Την εκδήλωση συντονίζειη κ.Μόνικα Διαμαντή, Μουσειολόγος – Αρχαιολόγος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button