ΑτζένταΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ημερίδα για την αναδοχή και την αποϊδρυματοποίηση από την Περιφέρεια

Η προώθηση του θεσμού της Αναδοχής παιδιών, ως μέτρο παιδικής προστασίας ανήλικων που στερούνται προσωρινά, για διάφορους λόγους, τη βιολογική τους οικογένεια  αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021 στις 11.30 το πρωί,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την «Αναδοχή και την Αποϊδρυματοποίηση», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.


Στην ημερίδα συμμετέχουν  η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος   Νεκτάριος Φαρμάκης, , ο αρμόδιος σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στην ΠΔΕ Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. ΑχαΐαςΧαράλαμπος Μπονάνος  και η Γιώτα Μάνθου, Κοινωνική λειτουργός –Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Επιχειρησιακής συντονιστικής Υπηρεσίας Δράσεων Παιδικής Προστασίας Ε.Κ.Κ.Α.  Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και Ηλείας, Βασίλειος Γιαννόπουλος.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί και το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη βοήθεια του πατρινού Σκηνοθέτη-Σεναριογράφου Παναγιώτη Φαφούτη. Το σποτ προωθεί το μήνυμα «Μία Οικογένεια για Κάθε Παιδί»,  ώστε ο καθένας να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί, προσφέροντας μέσα από το θεσμό της Αναδοχής βοήθεια σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα μέσω  του συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=J7RFI06pJ-s  απ’ όπου θα μεταδίδεται ζωντανά.

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button