Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ημερίδα ευαισθητοποίησης στο Αγρίνιο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

«Η πρόληψη σώζει ζωές»

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα (ΚτΠ) «Μελίτη» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, με μεγάλη επιτυχία στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου το Κοινωνικό Φαρμακείο της Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ), ξεκίνησε στους Δήμους – μέλη του Δικτύου πανελλήνιο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πολίτη για την αξία της πρώιμης διάγνωσης του ΚτΠ με τον διακριτικό τίτλο «μελίτη».


Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία του προσυμπτωματκού ελέγχου του ΚτΠ με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT),μέσα από τη διενέργεια ενημερωτικών διαλέξεων από ειδικούς επαγγελματίες υγείας.
Μίλησε το μέλος της ΕΝΘΕ, ειδικός πνευμονολόγος Λάμπρος Λαμπρόπουλος και το μέλος του ΙΣΑ, παθολόγος – ογκολόγος Μαρία Πρεβεζάνου.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για την επικινδυνότητα αυτή και την αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου, ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας, καθ ́ όσον σώζει στη κυριολεξία ανθρώπινες ζωές.

Δείτε εικόνες:

imerida (1)

imerida (2)

imerida (3)

imerida (4)

imerida (5)

imerida (6)

imerida (7)

imerida (8)

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button