Ημέρα της Ευρώπης: φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου το βράδυ της 8ης Μαΐου

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα θα φωταγωγηθούν το βράδυ της 8ης προς 9 Μαΐου σε όλες τις χώρες της ΕΕ, σε μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με κεντρικό μήνυμα: “Ένας μήνας ως τις Ευρωπαϊκές Εκλογές – 9 Ιουνίου 2024”. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και αναλυτικός κατάλογος των τοπόσημων που συμμετέχουν θα δημοσιοποιήσει το Κοινοβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.


Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ως ένα από το πιο εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, που μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η επιλογή της Γέφυρας και η υλοποίηση της δράσης είναι μια συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με το Γραφείο του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Ελλάδα και τη Γέφυρα Α.Ε.

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, που ολοκληρώθηκε το 2004, αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της κινητικότητας, συνδέοντας ανθρώπους και περιοχές. Με την ολοκλήρωση του έργου, έγινε πλέον πραγματικότητα το όραμα που είχε περισσότερα από εκατό χρόνια πριν, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Χαρίλαος Τρικούπης για τη γεφύρωση του στενού θαλάσσιου περάσματος μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου.

“Αυτή τη χρονιά, η Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς συμπίπτει ακριβώς με τον έναν μήνα πριν από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2024”, σημείωσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, συμπληρώνοντας ότι “Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου, χτίζουμε τη γέφυρα που θα ενώσει τις μάχες των προηγούμενων γενεών για τη δημοκρατία με τις ελπίδες των νέων για μια καλύτερη, πιο ισχυρή, πιο συμπεριληπτική Ευρώπη του αύριο.”

“Η Γέφυρα αποτελεί ένα από τα σημαντικά έργα υποδομής τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, έργα τα οποία αλλάζουν τη γεωγραφία της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερη τιμή για την ΕΤΕπ που η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου θα συμμετάσχει στη σημαντική αυτή πανευρωπαϊκή δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.” σημείωσε η Μαριάννα Ναθαναήλ, νόμιμη εκπρόσωπος του Γραφείου του Ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

“Είναι χαρά και τιμή μας η φωταγώγηση της Γέφυρας για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, στέλνοντας δυνατά μηνύματα και συμβολισμούς στη Χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη για την Ελλάδα που προοδεύει, δημιουργεί και χτίζει γέφυρες για την Ευρώπη και για το μέλλον”, δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της Γέφυρας Πάνος Λούκας.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ημέρα της Ευρώπης Ρίου Αντιρρίου