Ημέρα Γυναίκας: Την Ροδάνθη Φλώρου τιμά το ΣΔΕ Μεσολογγίου

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:30 στο Βυρώνειο κτίριο

Εκδήλωση-βράβευση διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Μεσολογγίου, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 (ημέρα της γυναίκας) και ώρα 17:30 στο Βυρώνειο κτίριο στο Μεσολόγγι.

Στην εκδήλωση αυτή θα βραβευτεί η Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και δημιουργός του “Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου και Μουσείου για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό” της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.


Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου και στην επετειακή έκθεση ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ’21:ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

«Η Γυναίκα ως Διαχρονικό Σύμβολο”, από τη Μαρία Σαμαντά, Κοινωνιολόγο.

“Σημείο αναγνωρίσεως”, ποίημα της Κικής Δημουλά, απαγγέλλουν οι εκπαιδευόμενες του Α ́ Κύκλου, Ξανθή-Ιωάννα Κατραπάνη και Σπυριδούλα Τσιρώνη.

“Ροδάνθη Φλώρου, η γυναίκα που προβάλει το Μεσολόγγι διεθνώς”, από την Δρ. Αγγελική Γριβοπούλου, Διευθύντρια του ΣΔΕ Μεσολογγίου.

“Η αγάπη για το Μεσολόγγι και η δύναμη της θέλησης”, από την Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
«She walks in Βeauty», ποίημα του Λόρδου Βύρωνα για τη γυναίκα. Απαγγέλει η Κατερίνα Σαλμά, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

“Χαίρε Γυναίκα”, ποίημα του Κωστή Παλάμα, απαγγέλει η εκπαιδευόμενη του Α ́ Κύκλου, Ιωάννα Διαμάντη.
Απονομή Τιμητικής Πλακέτας στην Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για το πολύχρονο έργο της.
Ξενάγηση στην επετειακή έκθεση ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ’21: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ στο Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου Ροδάνθη Φλώρου Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου