ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Το μήνυμα τον γυναικών της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” για την Ημέρα της Γυναίκας

Οι γυναίκες της αυτοδιοικητικής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, στηρίζουν, με τη στάση ζωής τους, όπως αναφέρουν, τη συλλογική φωνή όλων των γυναικών για ουσιαστική ισότητα και εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου στην οικογένεια, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία.

Αναλυτικά το μήνυμα:

“Τα θλιβερά γεγονότα σε Ρόδο και Κέρκυρα, που έχασαν με ειδεχθή τρόπο τη ζωή τους δυο νέα κορίτσια,καταδεικνύουν πόσο πίσω ακόμη ως κοινωνία είμαστε.

Ας αγωνιστούμε, όλοι και όλες για την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας των φύλων, για επαγγελματική και προσωπική ζωή με έμπρακτο σεβασμό στην ελευθερία επιλογών, για την άρση των στερεοτύπων, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και έμφυλη βία, με κοινωνική δικαιοσύνη για όλες και όλους.

Για εμάς, η μάχη και στο επίπεδο του δήμου μας για προστασία της μητρότητας, για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, για στήριξη των κακοποιημένων γυναικών αλλά και των θεσμών της οικογένειας, για ίσες ευκαιρίες στην εργασία και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για παιδικές κατασκηνώσεις και ασφαλείς παιδικές χαρές και για κατάργηση της ενδοοικογενειακής βίας θα είναι καθημερινή.

Η περσινή γυναικεία απεργία στην Ισπανία στις 8 Μάρτη, έβγαλε χιλιάδες γυναίκες σε διαδηλώσεις στο δρόμο με κεντρικό σύνθημα «Αν σταματήσουμε εμείς, σταματά να γυρίζει ο κόσμος».

Φέτος, στηρίζουμε σε κοινή δράση με εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, την Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία και την ελληνική συμμετοχή σ’αυτή, με συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Μάρτη 2019 στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button