Δυτική Ελλάδα

«Είμαστε ό,τι τρώμε!»: Έρευνα σπουδαστών του ΔΙΕΚ Αγρινίου

salates-ygeiini-diatrofi

Έρευνα σπουδαστών του Δημοσίου ΙΕΚ Αγρινίου που γνωστοποιήθηκε σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων. Αναλυτικά η έρευνα αναφέρει τα εξής:

Στα πλαίσια του μαθήματος πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα, το τμήμα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου με υπεύθυνη εκπαιδεύτρια τη Μαίρη Λυμπέρη πραγματοποίησε μια έρευνα ανάμεσα στους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ, τους επισκέπτες και τους εκπαιδευτές που βρεθήκαν στο χώρο στις 26/04, 03/05 και 08/05 2018 με θέμα τις διατροφικές συνήθειες και τις επιλογές τους σε θέματα υγείας.

Έτσι λοιπόν, 102 άτομα απάντησαν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και στη συνέχεα συγκεντρώθηκαν και αναλυθήκαν τα αποτελέσματα. Αρχικά, αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι οι πλειοψηφία σχεδόν το 80% καταναλώνει αρκετά συχνά έως καθημερινά fast food. Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση γλυκισμάτων. Η κατανάλωση αναψυκτικών ήταν σε σχετικά μέτριο ποσοστό ( 58%) δείχνοντας μας ότι οι νέοι έχουν σχετικά φτωχές γνώσεις πάνω στο θέμα. Αξιοσημείωτο είναι πως αν και καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά η ποσότητα τους δεν συνάδει με τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής που συστήνει κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως . Επιπλέον σχεδόν το 30% δεν καταναλώνει καθόλου ψάρι μέσα στην εβδομάδα που η συνιστώμενη ποσότητα είναι 1 – 2 φορές την εβδομάδα. Όσο αφορά την φυσική δραστηριότητα δυστυχώς το αποτέλεσμα και εδώ είναι απογοητευτικό καθώς μόνο το 58% των ερωτηθέντων συνηθίζουν να αθλούνται στην καθημερινότητα τους το μόνο ενθαρρυντικό στοιχειό της έρευνας είναι ότι « μόνο» το 40% του δείγματος ειναι καπνιστές (καθώς η έρευνα έγινε σε νέους ανθρώπους και με βάση τα εθνικά ποσοστά για το κάπνισμα περιμέναμε μεγαλύτερο ποσοστό). Συμπεραίνουμε ότι οι νέοι όχι μόνο έχουν φτωχές και λανθασμένες διατροφικές γνώσεις αλλά και ελλιπή φυσική δραστηριότητα κλιμακώνοντας έτσι το πρόβλημα της παχυσαρκίας αλλά και της πιθανής εμφάνισης προβλημάτων υγείας στο μέλλον.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε αυτά τα ποσοστά;;;
Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε και να προνοήσουμε για την υγεία και το βάρος μας;;;

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Δάτση Χάιδω
Ζαπαντιώτη Σοφία
Κουκουμέλα Νικόλ
Λάιος Θανάσης
Μαλεσιάδα Ευαγγελία
Μπάβαρης Ανδρέας
Μπακογεώργου Ειρήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button