ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ιλιον: «Δεν γνώριζα πως ήταν βιασμός» – Αρνήθηκε τα πάντα ο μαθητής από τη Βουλγαρία

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα»

Ζητώντας συγγνώμη και υποστηρίζοντας πως ήταν παρατηρητής, εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας ο μαθητής με καταγωγή από τη Βουλγαρία που κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ιλιον, Οπως υποστήριξε «ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός».

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν» φέρεται να ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο μαθητής που κρίθηκε προφυλακιστέος.Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως συμμετείχε σε κακοποιητικές πράξεις και ζήτησε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του. «Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε». Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» φέρεται να υποστήριξε.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι εκείνος ήταν ο διακινητής των βίντεο, όπως φέρεται να υποστηρίζει το θύμα, επιμένοντας πως απλώς το έλαβε στο κινητό του. «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτό που έβλεπε ήταν βιασμός.

«Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο (…) δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιον σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον (…)» είπε ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και έχει στοχοποιηθεί: «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα μου, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο διπλανής οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο».

Ιλιον: Το βαρύ κατηγορητήριο

«Κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο με τους συγκατηγορούμενούς σου, εξανάγκασες, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με τη χρήση σωματικής βίας, άλλον, σε ανοχή γενετήσιας πράξης. Ενεργώντας από κοινού με τους συγκατηγορουμένους σου, εξαναγκάσατε, τουλάχιστον έξι με επτά φορές, τον ανήλικο συμμαθητή σας, ασκώντας σωματική βία σε βάρος του και δη χτυπώντας τον στον πρόσωπο και στο σώμα, να ανεχθεί γενετήσιες πράξεις και συγκεκριμένα, αφού τον ακινητοποιούσατε κρατώντας του με τη βία τα πόδια και το κεφάλι, του βγάζατε το παντελόνι με σκοπό διέγερσης και ικανοποίησης της γενετήσιας επιθυμίας σας.

Παρήγαγες, κατείχες και διέδωσες σε τρίτους υλικό παιδικής πορνογραφίας και δη ανηλίκου προσώπου, το οποίο απεικονιζόταν στο εν λόγω υλικό, να ανέχεται, υπό την άσκηση σε βάρος της σωματικής βίας, γενετήσιες πράξεις, κατά τρόπο που προκαλεί προδήλως τη γενετήσια διέγερση», αναφέρει το κατηγορητήριο για οκτώ άτομα σύμφωνα με το MEGA.

Πηγή: reader.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button