sliderΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Φοιτητές στο Αγρίνιο κατασκευάζουν ηλιακό όχημα (φωτο)

Το καινοτόμο σχέδιο παρουσιάστηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαο Μπαλαμπάνη

Για την καινοτόμο προσπάθεια των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρινίου, να δημιουργήσουν ηλιακό – ηλεκτρικό όχημα ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φραγκίσκο Κουτελέρη, στο Εργαστήριο Μαθηματικής Μοντελοποίησης Περιβαλλοντικών Συστημάτων, στο Αγρίνιο.

«Η συγκεκριμένη προσπάθεια κινείται στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας και της απαλλαγής από τις Συμβατικές Μορφές Καυσίμων, σε μία λογική Ενεργειακής Αυτονομίας και Περιβαλλοντικής ευαισθησίας», δήλωσε ο κ. Μπαλαμπάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τέτοιες πιλοτικές πράξεις πρέπει να λαμβάνουν της δέουσας προσοχής και είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι ένταξης των συγκεκριμένων δράσεων στην καθημερινότητά μας».


Το ηλιακό – ηλεκτρικό όχημα που δημιουργούν οι φοιτητές λειτουργεί με φωτοβολταϊκά και έχει αυτονομία περίπου 10 ωρών, χρόνου ικανοποιητικού για συνήθη χρήση εντός πόλης, με μηδενικό κόστος κίνησης και μηδενικούς ρύπους.

Οι φοιτητές τους Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων- το οποίο ανήκει στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών- υπό την καθοδήγηση του αναπλ. καθηγητή Μαθηματικής Προσομοίωσης Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Τμήματος Φραγκίσκου Κουτελιέρη, το 2015 κατασκεύασαν ένα ηλεκτρικό ηλιακό αυτοκίνητο, οικολογικό, χωρίς καθόλου ρύπους, το οποίο είχε αυτονομία για περίπου 20 χλμ. και η τροφοδοσία του γινόταν με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών. Σήμερα, η πρωτοποριακή ομάδα φοιτητών του κ. Κουτελιέρη, βρίσκεται στη φάση υλοποίησης ενός άλλου project που αφορά τη μετατροπή του ηλιακού αυτοκινήτου σε όχημα ειδικό για ΑμεΑ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Διευθυντής Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπασταματίου και η Προϊσταμένη του τμήματος Μαρία Μακρή.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. “To καινοτόμο …”

    ποια είναι η καινοτομία του παρακαλώ; Η χρήση έτοιμων μπαταριών και φωτοβολταικών;

    Καλή η προσπάθεια και χρήσιμη εκπαιδευτικά για τους φοιτητές αλλά έως εκεί. Να μην τρελαθούμε κιόλας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button